Rămâi conectat

Ştirea zilei

Polițistul-erou Liviu Dan Radovici, care a salvat de la înec un adolescent, recompensat și felicitat de IPJ Alba și Corpul Național al Polițiștilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agentul de poliţie Radovici Liviu Dan, din cadrul Serviciului Transporturi Alba, ce a dat dovadă de curaj şi, fără să ezite, s-a aruncat în apele râului Mureş, salvând un adolescent, a fost felicitat de colegii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi a fost recompensat de organizaţia profesională a poliţiştilor – Corpul Naţional al Poliţiştilor – Organizaţia Teritorială Alba.

Ieri, 7 august, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost invitat agentul de Poliţie Radovici Liviu Dan din cadrul Serviciului Transporturi Alba, pentru a lua parte la o festivitate în cadrul căreia poliţiştii inspectoratului i-au transmis mesajul lor de apreciere pentru intervenţia sa, din data de 31 iulie a.c., când fiind în timpul liber, a salvat de la înec un adolescent ce fusese prins într-un vârtej, în râul Mureş, în dreptul localităţii Vinţu de Jos.

Tânărul poliţist a dat dovadă de tărie de caracter şi spirit de iniţiativă, pentru semenii săi şi face cinste uniformei ce a îmbrăcat-o de curând.

„În ciuda tinereţii dumneavoastră, sunteţi un exemplu pentru noi toţi şi am convingerea că veţi face, mai departe, onoare profesiei de poliţist. În numele poliţiştilor din judeţul Alba, vă felicit pentru curajul şi spiritul de sacrificiu de care aţi dat dovadă”, a spus domnul comisar şef Rus Mihai, adjunct al şefului inspectoratului, desemnat la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

În semn de recompensă şi încurajare, colonel ® Ilea Ilie, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor – Organizaţia Teritorială Alba, i-a înmânat agentului Radovici Liviu Dan, o sumă de bani din partea organizaţiei pe care o conduce.

„ Colegul nostru este un erou, cu atât mai mult cu cât fapta sa a fost făcută în timpul liber, ceea ce confirmă faptul că meseria de poliţist nu se desfășoară doar în timpul orelor de program, ci oricând” a spus domnia sa.

CITEȘTE ȘI: Polițistul erou! Aflat în timpul liber, agentul Radovici Liviu Dan a sărit în apele Mureșului și l-a salvat de la înec pe un tânăr de 16 ani

Reamintim faptul că, în după amiaza zilei de 31 august, fiind în timpul liber, agentul de poliţie Radovici Liviu Dan se afla în localitatea Vinţu de Jos, pe malul râului Mureş, când a auzit strigătele de ajutor ale unor tineri ce se aflau la scăldat.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: TRAGEDIE la scăldat. Doi copii, înecați în apele Mureșului, la Vurpăr. Au fost găsiți și aduși la mal, însă medicii nu i-au mai putut salva. Alți 3 tineri, transportați la spital de echipajele SMURD

Fără să ezite, poliţistul s-a aruncat în apă şi a reuşit să-l salveze pe un minor de 16 ani, ce era la un pas să se înece. În prezent, tânărul este în afara oricărui pericol.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea