Podul de pe drumul județean DJ 107, în localitatea Colibi, va fi modernizat: Undă verde din partea APM Alba
Podul de pe drumul județean DJ 107, în localitatea Colibi, va fi modernizat: Undă verde din partea APM Alba
Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a dat undă verde pentru modernizarea podului de pe drumul județean DJ 107, în localitatea Colibi.
Drumul judeţean DJ 107, Alba Iulia (DN 1) – Teleac – Hăpria – Straja – Berghin – Colibi – Secăşel – Cergău Mare – Veza – Blaj – Sâncel – Lunca Târnavei – Şona – Jidvei – Sântămărie – Cetatea de Baltă – limita Judeţul Mureş este cuprins în Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al Judeţului Alba, atestat prin H.G. nr. 974/2002 și are lungimea totală de 78 km.
Podul nou propus a se realiza va fi situat la km 22+850 pe DJ 107, la intrarea în satul Colibi dinspre Alba Iulia și va traversa valea Secaş, afluent de stânga al Târnavei, în care se varsă în amonte de Mihalţ. Satul Colibi aparține administrat de comuna Ohaba, judeţul Alba.
În prezent traversarea râului Secaș se face pe pod un provizoriu cu o bandă de circulaţie, executat în anul 2003, podul vechi de lemn, aflat într-o stare avansată de degradare fiind demolat.
Podul nou proiectat va fi amplasat pe poziţia podului vechi din lemn şi orientat astfel încât să nu afecteze proprietatea de pe malul drept aval şi cât mai puţin digurile de apărare existente.
Podul nou proiectat va fi din beton precomprimat, pentru două benzi de circulaţie şi va traversa râul Secaş, la intrarea în satul Colibi, pe drumul judeţean DJ 107 la km 22+850.
Caracteristici tehnice:
- Podul proiectat va avea o deschidere şi va fi oblic dreapta, cu oblicitatea de 70°.
- Lungimea suprastructurii podului proiectat va fi 24,00m, iar lungimea totală a podului va fi 30,10 m.
- Lăţimea totală a podului este de 10,80 m, din care parte carosabilă de 7,80 m, două trotuare de câte 1,25 m şi două grinzi ale parapetului de câte 0,25 m lăţime.
- Podul va fi proiectat pentru a prelua traficul rutier şi pietonal de pe DJ 107.
Demolarea podului provizoriu și construirea podului nou în Colibi, km 22+850 al DJ107 vor conduce la:
- creșterea siguranței circulației;
- îmbunătățirea condițiilor de mediu prin diminuarea noxelor care afectează aerul,
solul, apa; - asigurarea dezvoltării activităților comerciale;
- creșterea nivelului de trai și confort a populației;
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrucât a crescut numărul de copii
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrcât a crescut numărul de copii Modernizarea Transapusenei, cea mai mare investiție din România într-un drum județean, are tot mai multe efecte sociale, potrivit președintelui Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan. Acesta a declarat, la Radio Unirea FM, că administrația locală […]