Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Pod rutier nou peste râul Sebeș, la Căpâlna. Primăria Săsciori solicită avizul de mediu

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pod rutier nou peste râul Sebeș, la Căpâlna. Primăria Săsciori solicită avizul de mediu

Primăria Săsciori a solicită avizul de mediu la APM Alba pentru construirea unui pod rutier nou peste râul Sebeș. Valoarea investiției este de peste 2 milioane de lei.

În prezent râul Sebeș este traversat în zonă de un pod pe structură metalică, realizat artizanal, care nu prezintă siguranță în trafic. Podul are o singură deschidere, structura de grinzi metalice fiind așezată pe culei din zidărie de piatră. Pe calea de rulare sunt prezente foi din tablă improvizate.

Podul asigură accesul riveranilor către proprietățile acestora, pe zona malului stâng al râului Sebeș, din DN 67C Transalpina. Se dorește dezasamblarea structurii existente și realizarea unui pod nou, care să asigure accesul peste râul Sebeș în condiții de siguranță și confort. Noul pod va avea o lungime de 20 de metri, o lățime a părții carosabile de 7 metri și un trotuar de un metru.

Structura de rezistență va fi alcătuită din 7 grinzi metalice din profil laminat, prevăzute cu rigidizări. Suprastructura se va rezema pe două culee din beton armat, formând cu acestea un cadru. Carosabilul va fi asfaltat și va fi încadrat de parapete metalic mixt și parapete de siguranță tip bordură înaltă pe latura cu trotuarul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea