Rămâi conectat

Politică Administrație

PNȚ-cd, Partidul Phralipe și Forța Naţională îl susțin pe albaiulianul Gabriel Pleșa pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia

Publicat

în

PNȚ-cd, Partidul Phralipe și Forța Naţională îl susțin pe albaiulianul Gabriel Pleșa pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia

Candidatul Alianței USR PLUS la funcția de primar al municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, reușește în mod constant să convingă cât mai mulți albaiulieni să i se alăture.

După ce PNȚ-cd și Partidul Phralipe și-au manifestat susținerea pentru candidatura domnului Gabriel Plesa la Primăria Alba Iulia, cea mai recentă susținere pentru candidatura sa vine din partea domnului Ioan Mușuțean, președintele filialei județene a Partidului Forța Națională. Astfel, grupul de personalități care se alătură demersului politico-administrativ al candidatului USR PLUS se mărește, așa după cum era previzibil încă de la momentul în care Gabriel Pleșa și-a anunțat intenția de candidatură.

„Anunțarea candidaturii lui Gabriel Pleșa pentru funcția de primar al orașului nostru m-a bucurat foarte mult. Îl știu pe Gabi de atâția ani, mereu a fost un om onest și devotat intereselor cetățenilor și orașului. În plus, mă bucură că un om ca el, venit din mediul privat, decide să facă acest pas important. Experiența din afaceri la care a adăugat-o pe cea de consilier local și cea de viceprimar îl vor ajuta foarte mult. Candidatura sa este un câștig evident pentru politica albaiuliană și-i urez succes maxim”, a declarat Alin Popa, liderul PNȚ-cd Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Încă de la bun început am considerat că cel mai potrivit primar pentru Alba Iulia este domnul Gabriel Pleșa. Partidul nostru poate că-i face pe unii să zâmbească ostentativ în colțul gurii, dar îi asigurăm pe respectivii că noi am pornit în această competiție cu gânduri cât se poate de serioase și vom fi o forță de luat în seamă. Colaborarea cu domnul Pleșa, atât a mea personală, pentru că ne știm de foarte mult timp, dar și a partidului nostru, a fost mereu una fructuoasă, bazată pe respect reciproc și dorința de aface bine comunității. Îl susțin și îl susținem cu toate forțele pe domnul Pleșa pentru candidatura la funcția de primar al municipiului nostru. Doamne ajuta, să fie într-un ceas bun!”, a declarat Călin Pădurean, liderul Partidului Phralipe.

„La fel ca și alte formațiuni, avem și noi cercetările noastre sociologice la nivel de municipiu și județ. Iar în ultima vreme devine tot mai evident faptul că în ceea ce privește Alba Iulia cel mai bine plasat candidat este domnul Gabriel Pleșa. De asemenea, programul propus de domnia sa ni s-a părut și mie și colegilor cel mai bun program pentru oraș, iar în condițiile în care noi nu vom avea candidat la funcția de primar la Alba Iulia, decizia de a-l susține pe domnul Pleșa a fost una cât se poate de normală. Și, foarte probabil, această susținere va fi și pentru candidații USR PLUS la Consiliul Județean Alba. Nu am avut nicio negociere politică cu domnul Pleșa, dar această decizie de susținere este un mare pas înainte pentru perspectiva unui candidat valoros care să devină un primar foarte bun, pentru că primarul nu este al unui partid sau altul, el este al orașului. În plus, dacă există cineva care are şanse reale să implementeze proiecte sănătoase pentru comunitatea noastră, acel cinvea se numește Gabriel Pleșa și toţi ar trebui să ne strângem în jurul lui, fie că suntem de la partidul X sau partidul Y şi ar trebui să mergem pe această variantă”, a declarat și domnul Ioan Mușuțean.

Biroul de presă al USR Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

Publicat

în

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

„Președintele Partidului Național Liberal, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a vizitat azi două companii de succes din județul Alba, din două domenii diferite: Transavia și Unitatea de producție Star Assembly din Sebeș.

La Transavia, firmă privată cu capital integral românesc în producția și procesarea cărnii de pasăre, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a apreciat performanța companiei românești:

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului.

O componentă importantă a Programului #SprijinPentruRomânia este susținerea agriculturii și industriei alimentare. Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a pus la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. În plus, a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară.

La unitatea de producție Star Assembly, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că includerea acesteia, de către Mercedes Benz în programul său de retehnologizare înseamnă noi locuri de muncă și va aduce plus-valoare economiei locale.

Președintele #PNL a spus și că încrederea manifestată de investitorii germani în mediul de afaceri din România poate încuraja și alți investitori străini, iar măsurile din programul de guvernare și PNRR au în vedere atât componenta de investiții, cât și componenta de reforme.

În întâlnirea cu aleșii locali liberali din județ, la care a participat și secretarul general interimar, Lucian Bode, președintele #PNL Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că administrația liberală din Alba este un model pentru ceea ce trebuie să fie angajamentul aleșilor în fața cetățenilor. De asemenea, președintele #PNL a subliniat că soluțiile pentru multiplele crize pe care le traversează România, din cauza contextului geopolitic, se află în pachetul de măsuri #SprijinPentruRomânia, implementarea PNRR și absorbția fondurilor europene.”, a transmis Partidul Naţional Liberal


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare