Platformă digitală lansată de Ministerul Muncii: Aceasta va monitoriza integrarea tinerilor pe piața muncii
Platformă digitală lansată de Ministerul Muncii: Aceasta va monitoriza integrarea tinerilor pe piața muncii
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a lansat o platformă dedicată monitorizării integrării absolvenților pe piața muncii, cu scopul de a anticipa și corela nevoile de competențe cu oferta educațională.
Anunțul a fost făcut printr-o postare pe o rețea de socializare, unde ministerul a prezentat ReConect ca fiind cea mai extinsă platformă de monitorizare și corelare a ofertei educaționale cu cererea de pe piața muncii din România.
Platforma, care pare să fie disponibilă doar pentru instituții în acest moment și nu publicului larg, a fost dezvoltată pentru a facilita comunicarea între angajatori și Ministerul Educației. Astfel, angajatorii vor avea posibilitatea să transmită informații despre nevoile lor de calificare pentru locurile de muncă vacante sau estimate pentru viitor.
Proiectul a fost implementat de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) și a beneficiat de finanțare în valoare de aproximativ 4 milioane de euro din Fondul Social European. Platforma ReConect este compusă din trei mecanisme principale: unul pentru monitorizarea integrării absolvenților pe piața muncii, unul pentru anticiparea nevoilor de calificare pe termen scurt, mediu și lung, și unul pentru evaluarea și monitorizarea politicilor publice privind măsurile active și formarea profesională.
Ministerul Muncii subliniază că această platformă va oferi o imagine de ansamblu a parcursului de la absolvire la angajare, facilitând elaborarea unor politici publice eficiente care să asigure o corelare optimă între cerințele angajatorilor și oferta sistemului de educație.
Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a subliniat beneficiile semnificative pe care le va aduce această platformă, în special pentru tinerii din România, oferindu-le posibilitatea de a se forma în domeniile cu cea mai mare cerere pe piața muncii. Ea a evidențiat importanța unei colaborări între tineri, sistemul de educație și angajatori pentru a asigura o adaptare cât mai bună la cerințele pieței muncii.
Sursa: edupedu.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii