Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

Pistolul de radar, în mașină neinscripționată, cea mai nouă metodă prin care Poliția Română îi prinde pe vitezomani, este perfect legal

Ziarul Unirea

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Pistolul de radar, în mașină neinscripționată, cea mai nouă metodă prin care Poliția Română îi prinde pe vitezomani, este perfect legal.

Polițiștii de la rutieră apelează la o nouă metodă pentru a-i prinde și amenda pe vitezomanii de pe șosele, iar rezultatele sunt pe măsură.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Sute de şoferi au rămas fără permis în ultima perioadă pentru depăşirea vitezei regulamentare, în special pe autostradă. Aceştia se plâng pe reţelele de socializare că metoda folosită de poliţişti nu este legală, însă între-timp legea s-a schimbat.

Cum acţionează poliţia. Agenţii se află într-o maşină neinscripţionată cu hayonul deschis, iar unul dintre ei foloseşte un pistol de radar de pe bancheta din spate. La câţiva kilometri distanţă se află o maşină de poliţie care opreşte şoferii prinşi că merg cu viteză.

Proiectul de lege care urma să modifice Codul Rutier şi să interzică amplasarea aparatelor radar neinscripţionate a picat la votul Comisiei de Transporturi la limită, cu 7 voturi împotrivă şi 6 pentru.

Astfel, radarele neinscripţionate acţionează legal. Poliţistul rutier poate încheia procesul-verbal de contravenţie pentru depăşirea vitezei legale chiar dacă nu el este, de fapt, agentul constatator, potrivit unei decizii pronunţate de ICCJ în cadrul completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. Decizia nr. 4/2017 a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 168 din 8 martie 2017 şi a devenit obligatorie pentru toată lumea. Sancţiunea e valabilă chiar dacă e aplicată de alt poliţist decât operatorul radar.

Avem cele mai proaste drumuri din Europa, dar şi cei mai mulţi şoferi care nu respectă regulile. 49 de accidente mortale la un milion de locuitori. Este media valabilă pentru Uniunea Europeană. În România, însă, cifra urcă până la 90. Mai puţin decât în alţi ani, dar de trei ori mai mult decât în alte ţări occidentale.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Advertisement

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Calendar fiscal noiembrie 2024: Termenele pentru depunerea la ANAF a declarațiilor TVA și alte obligații fiscale

Bera Larisa

Published

on

Calendar fiscal noiembrie 2024: Termenele pentru depunerea la ANAF a declarațiilor TVA și alte obligații fiscale Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat calendarul privind obligațiile fiscale ale contribuabililor pentru luna noiembrie 2024. Acest calendar include atât termenele de plată, cât și cele de depunere a declarațiilor fiscale către ANAF. Citește și: Contribuabilii riscă […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea