Pistolul de radar, în mașină neinscripționată, cea mai nouă metodă prin care Poliția Română îi prinde pe vitezomani, este perfect legal

Pistolul de radar, în mașină neinscripționată, cea mai nouă metodă prin care Poliția Română îi prinde pe vitezomani, este perfect legal.

Polițiștii de la rutieră apelează la o nouă metodă pentru a-i prinde și amenda pe vitezomanii de pe șosele, iar rezultatele sunt pe măsură.

ELIT

Sute de şoferi au rămas fără permis în ultima perioadă pentru depăşirea vitezei regulamentare, în special pe autostradă. Aceştia se plâng pe reţelele de socializare că metoda folosită de poliţişti nu este legală, însă între-timp legea s-a schimbat.

Cum acţionează poliţia. Agenţii se află într-o maşină neinscripţionată cu hayonul deschis, iar unul dintre ei foloseşte un pistol de radar de pe bancheta din spate. La câţiva kilometri distanţă se află o maşină de poliţie care opreşte şoferii prinşi că merg cu viteză.

Mihail David - 2020

Proiectul de lege care urma să modifice Codul Rutier şi să interzică amplasarea aparatelor radar neinscripţionate a picat la votul Comisiei de Transporturi la limită, cu 7 voturi împotrivă şi 6 pentru.

Astfel, radarele neinscripţionate acţionează legal. Poliţistul rutier poate încheia procesul-verbal de contravenţie pentru depăşirea vitezei legale chiar dacă nu el este, de fapt, agentul constatator, potrivit unei decizii pronunţate de ICCJ în cadrul completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. Decizia nr. 4/2017 a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 168 din 8 martie 2017 şi a devenit obligatorie pentru toată lumea. Sancţiunea e valabilă chiar dacă e aplicată de alt poliţist decât operatorul radar.

Avem cele mai proaste drumuri din Europa, dar şi cei mai mulţi şoferi care nu respectă regulile. 49 de accidente mortale la un milion de locuitori. Este media valabilă pentru Uniunea Europeană. În România, însă, cifra urcă până la 90. Mai puţin decât în alţi ani, dar de trei ori mai mult decât în alte ţări occidentale.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

nedumeritul 3 mai 2018 at 23:20

…tot ce pofteste inima celor interesati poate fi legal. Adica daca legea nu-i pe placul dumnealor ,,o fac pur si simplu cum le cade bine, cum le convine de fapt,,. Baga o initiativa legislativa pe convenienta , voteaza cu majoritate , trimite la promulgare , si este lege, este legal. Simplu, pe convenienta si interesul dumnealor,…

Don Costello 4 mai 2018 at 11:04

Doar $$$ ii interesează pe tovarășii de la miliție. ..si cei de la drumuri! !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...