Rămâi conectat

Actualitate

Pierderea sau furtul cardului bancar în străinătate: Cât costă emiterea altuia, în regim de urgență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pierderea sau furtul cardului  bancar în străinătate este lucrul de care nu vrei să te lovești vreodată din punctul de vedere al costurilor pe care le ai pentru eliberarea altui card, în regim de urgență.

În acest caz, chiar putem spune că o nenorocire nu vine niciodată singură, pentru că emiterea unui alt card,în regim de urgență, te poate costă mai mult decât suma pe care o ai pe cardul respectiv.

Unele bănci sunt indulgențe și au un comision de câteva zeci de euro pentru emiterea altui card, după ce l-ai pierdut pe cel original, dar sunt altele care ajung să perceapă și comisioane care ajung la peste 1.200 de lei (250-300 de euro), pentru înlocuirea în regim de urgență.

De asemenea, contează foarte mult și ce fel de card ai, Visa Clasic, Visa Electron, Mastercard etc. Sunt unele bănci care nu pot face absolut nimic pentru anumite genuri de carduri, iar pentru altele, cum spuneam, mai bine îl raportezi pierdut, când te întorci în țară, dacă nu era principalul card pe care-l foloseai.

În plus, dacă nu ai cum să controlezi cardul sau tranzacțiile, de pe telefon sau prin alte dispozitive, mai bine ceri blocarea lui, iar acest lucru costă și el. Din acest motiv, este bine să ai carduri ale căror tranzacții le poți monitoriza prin intermediul aplicațiilor bancare.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Explozie de locuri de muncă la stat în 2024: 5.000 de posturi noi, doar în luna august. În ce domenii s-au făcut cele mai multe angajări

Bera Larisa

Publicat

în

Explozie de locuri de muncă la stat în 2024: 5.000 de posturi noi, doar în luna august. În ce domenii s-au făcut cele mai multe angajări Conform unei platforme de angajări online, 20.000 de posturi noi au fost scoase la bătaie în acest an, dintre care 5.000 doar în luna august. 10% din totatul ofertelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea