Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Piața micilor producători din Alba, deschisă în fiecare vineri la Alba Iulia, împlinește 5 ani

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În anul 2014,  Piaţa Volantă  din Alba Iulia, în care micii producători din județ își pot vinde marfa proaspătă localnicilor și turiștilor dornici să consume produse naturale, împlineşte 5 ani.

piata-volanta04Piaţa Volantă are loc în fiecare zi de vineri a săptămânii, este dotată cu 40 mese de piaţă, are asigurate servicii de salubritate şi surspă de apa şi toate acestea sunt puse la dispoziţia producătorilor în mod gratuit.

Proiectul reprezintă o iniţiativă a Consiliului Judeţean Alba, care impreună cu  Primăria municipiului Alba Iulia, a încercat să de-a o mână de ajutor producătorilor locali în desfacerea directă a legumelor, fructelor, a mierii, a florilor şi a produselor lactate din gospodăriile proprii.

La Piața volantă, e vremea porumbului

Potrivit Consiliului Județean Alba, “în luna iulie a acestui an s-a înregistrat cel mai mare număr de producători şi cea mai mare diversitate de produse expuse de aceştia, asta datorându-se şi cultivatorilor de porumb zaharat din Mihalţ şi Cistei, care şi-au făcut simţită prezenţa pe întreaga perioadă a acestei luni.

Piaţa funcţionează după un regulament de funcţionare pe care comercianţii trebuie să îl respecte şi care asigură o bună desfaşurare a acestei activităţi, astfel încât, după modelul pieţelor volante europene, micii producători sunt încurajaţi să îşi valorifice produsele iar cumpărătorii să consume proaspăt şi de calitate.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea