Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 7.000 de lei din bugetul local al municipiului Alba Iulia pentru susținerea activităţilor Asociaţiei Tradiţii de Alba, în 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Tradiții de Alba va primi suma de 7.230 de lei, din bugetul local al municipiului Alba Iulia, pentru susținerea financiară a activităților pe care le va organiza în anul 2018. Alocarea banilor se va face printr-un proiect de hotărâre ce va fi suspus spre aprobare în ședința CL din 26 februarie.

”Asociaţia Tradiţii de Alba a luat naştere la iniţiativa unui grup de vârstnici activi în comunitate care au dorit să promoveze atât importanţa adoptării unui stil de viaţă activ în rândul persoanlor vârstnice, cât şi importanţa implicării în activităţile comunităţii locale. îmbătrânirea activă reprezintă unul din obiectivele prioritare ale Comisiei Europene, din acest motiv politicile publice la nivel comunitar au în vedere adoptarea de măsuri la nivelul ţărilor membre care să încurajeze autorităţile locale să implice în mod activ persoanele de vârsta a treia, în activităţi culturale, economice dar şi în luarea deciziilor la nivelul administraţiilor locale.

Proiectul de hotărâre vizează activităţi care sunt complementare obiectivelor Uniunii Europene şi anume încurajează participarea activă a vârstnicilor în viaţa culturală a oraşului şi în activităţile de promovare a acestuia peste graniţele urbei. Ansamblul Folcloric 60 PLUS activează în cadrul Asociaţiei Tradiţii de Alba, este format din 32 de persoane cu vârsta medie de 71 de ani, în următoarea structură; 7 solişti vocali, 7 instrumentişti şi 31 de corişti. Repertoriul este format din melodii populare, exclusiv din zonele folclorice ale judeţului Alba. Ansamblul s- a format în 5 ianuarie 2005 şi a primit denumirea în 8 martie 2005”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul.

Printre obiectivele şi realizările Asociaţiei Tradiţii de Alba, se regăsesc depistarea creatorilor de valori spirituale şi materiale din municipiul Alba Iulia şi împrejurimi; iniţierea şi derularea de programe pentru participarea activă a tinerilor la viaţa cultural-spirituală din municipiul Alba Iulia şi împrejurimi; Susţinerea Ansamblului Folcloric 60 PLUS pentru a prezenta spectacole artistice, în special pentru sensibilizarea elevilor din şcolile Albei şi din afara municipiului etc.

”În contextul actual, Primăria Municipiului Alba Iulia intenţionează să sprijine dezvoltarea acestor activităţi culturale la nivelul oraşului, venite la propunerea unor persoane care deşi au împlinit vârsta pensionării cu ceva timp în urmă, doresc să rămână active, să transmită albaiulienilor şi participanţilor la spectacole din energia şi talentul lor cultural”, se mai arată în documentul citat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi Consiliul Local Alba Iulia este convocat în ședință ordinară, pe data de 29 aprilie 2024. Între proiectele de hotărâre de pe Ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea