Peste 50 de turiști înzăpeziți în Munții Șureanu – Poarta Raiului, salvați cu ajutorul jandarmilor
Două grupuri de turişti, dintre care mulți din județul Alba, au rămas astăzi înzăpeziți în Munții Șureanu, la Poarta Raiului, după ce în ultimele 24 de ore a nins abundent, iar vântul puternic continuă și acum să viscolească zăpada.
Timp de mai multe ore drumarii de la DPL Alba, împreună cu un echipaj Salvamont și un altul de jandarmi montani au intervenit pentru deblocarea drumului care duce către Poarta Raiului și pentru aducerea turiștilor în siguranță pe DN 67 C, de unde să se poată întoarce la casele lor.
Înspre seară echipa de intervenție, din care a făcut parte și Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, a reușit să elibereze drumul și să le deschidă calea aventurierilor înapoi către casă.
Într-o postare făcută de Florin Roman astăzi, în timpul operațiunii din Munții Șureanu, scria: “Poarta Raiului s-a transformat in poarta iadului! 58 de persoane scoase din izolare (…)
Sunt convins ca nu-i cunoaște mai nimeni pe cei de lângă mine. Si recunosc ca nici eu nu i-am cunoscut deși coordonez activitatea Drumuri si Poduri. Se numesc: Nicoara Nicolae si Anghel Cosmin, șoferi, si dl Nicoara Nicolae, sofer. Lipsește muncitorul necalificat Stoia Gheorghe pe care l-am lăsat la Limba. Nu au mai închis un ochi de 48 de ore pentru ca lupta cu nămeții, desi câștiga 7-8 milioane de lei vechi pe luna. Din fotografie mai lipsesc plt.adj Cojocaru Marian, plt.maj Ghiorghioiu Vasile si plt.maj Todescu Vasile si șeful Salvamont, Lucian Forda. Acești EROI ai zilei au luptat azi la Poarta Raiului cu iadul alb. Datorită lor 58 de persoane, dintre care 10 femei, una însărcinată, si 11 copii, blocați in infernul alb, dorm in aceasta noapte acasă. Ei sunt EROII zilei!”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor