Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Peste 50 de turiști înzăpeziți în Munții Șureanu – Poarta Raiului, salvați cu ajutorul jandarmilor

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două grupuri de turişti, dintre care mulți din județul Alba, au rămas astăzi înzăpeziți în Munții Șureanu, la Poarta Raiului, după ce în ultimele 24 de ore a nins abundent, iar vântul puternic continuă și acum să viscolească zăpada.

Timp de mai multe ore drumarii de la DPL Alba, împreună cu un echipaj Salvamont și un altul de jandarmi montani au intervenit pentru deblocarea drumului care duce către Poarta Raiului și pentru aducerea turiștilor în siguranță pe DN 67 C, de unde să se poată întoarce la casele lor.

Înspre seară echipa de intervenție, din care a făcut parte și Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, a reușit să elibereze drumul și să le deschidă calea aventurierilor înapoi către casă.

Într-o postare făcută de Florin Roman astăzi, în timpul operațiunii din Munții Șureanu, scria: Poarta Raiului s-a transformat in poarta iadului! 58 de persoane scoase din izolare (…)

Sunt convins ca nu-i cunoaște mai nimeni pe cei de lângă mine. Si recunosc ca nici eu nu i-am cunoscut deși coordonez activitatea Drumuri si Poduri. Se numesc: Nicoara Nicolae si Anghel Cosmin, șoferi, si dl Nicoara Nicolae, sofer. Lipsește muncitorul necalificat Stoia Gheorghe pe care l-am lăsat la Limba. Nu au mai închis un ochi de 48 de ore pentru ca lupta cu nămeții, desi câștiga 7-8 milioane de lei vechi pe luna. Din fotografie mai lipsesc plt.adj Cojocaru Marian, plt.maj Ghiorghioiu Vasile si plt.maj Todescu Vasile si șeful Salvamont, Lucian Forda. Acești EROI ai zilei au luptat azi la Poarta Raiului cu iadul alb. Datorită lor 58 de persoane, dintre care 10 femei, una însărcinată, si 11 copii, blocați in infernul alb, dorm in aceasta noapte acasă. Ei sunt EROII zilei!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE cu URARI și FELICITARI de Florii 2024: Trimite un mesaj prin SMS persoanelor care își serbează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de FLORII • URARI de Florii și FELICITARI de Florii 2024: Mesaj de Florii prin SMS persoanelor care își serbează onomastica Credincioșii sărbătoresc duminică, Floriile, ocazie cu care le poți trimite un mesaj, o urare, o felicitare, persoanelor care își serbează onomastica. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea