Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 400 de elevi și profesori din Alba au învățat despre prevenirea violenței în unitățile de învățământ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de elevi și profesori din Alba au învățat despre prevenirea violenței în unitățile de învățământ

În ultimele două săptămâni, au fost intensificate activitățile informativ-preventive, având ca principal obiectiv creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ.

Astfel, peste 400 de elevi din Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Teiuș, Ciugud, Ighiu și Vințu de Jos au participat la activitățile organizate de polițiști. Mai mult, profesorii și părinții au participat la ședințele organizate de polițiști, conștienți de faptul că siguranța tinerilor constituie o prioritate.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și specialiștii Centrului de Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia au desfășurat acțiuni informativ – preventive în 9 unități de învățământ gimnazial și liceal din județul Alba.

Astfel, elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu” din Alba Iulia, ai Școlii Gimnaziale ,,Mihail Kogălniceanu” din Sebeș, ai Colegiului Național ,,Lucian Blaga” din Sebeș, ai Colegiului ,,Inochentie Micu Clain” din Blaj, ai Școlii Gimnaziale din Ciugud, ai Școlii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu” din Ighiu, ai Școlii Gimnaziale ,,Iuliu Maniu” din Vințu de Jos, ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia, ai Liceului Tehnologic ,,Dorin Pavel” din Alba Iulia și ai Liceului Teoretic din Teiuș, aflați pe drumul formării, au fost provocați la dezbateri care au vizat prevenirea violenței în unitățile de învățământ, prevenirea victimizării din infracțiuni informatice, a traficului și consumului de droguri precum și modalitățile de prevenire a victimizării prin bulliyng. Polițiștii, prin intermediul activităților demarate, au urmărit responsabilizarea tinerilor.

De asemenea, părinții și profesorii au participat la întâlnirile organizate de polițiști, asumându-și, cu devotament, rolul de promotori neobosiți ai siguranței în mediul școlar.

Obiectivul nostru, al tuturor, îl constituie asigurarea unui cadru educațional sigur. Părinți, profesori, instituții ale statului, toți suntem responsabili de siguranța copiilor noștri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

20 iulie 2024 | Adrian Păunescu, omagiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Bera Larisa

Publicat

în

20 iulie 2024 | Adrian Păunescu, omagiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba Sâmbătă, 20 iulie 2024, la 81 de ani de la nașterea scriitorului Adrian Păunescu, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își propun să-l readucă în atenția publică, printr-un moment omagial. Citește și: 19 iulie 2024 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea