Persoanele care se îmbolnăvesc din cauza poluării ar putea cere despăgubiri. România, obligată de către Uniunea Europeană să ia măsuri
Uniunea Europeană va avea o nouă legislație referitor la calitatea aerului și va spori drepturile cetățenilor din statele afectate cel mai mult de poluare.
Parlamentul European anunță un acord la nivelul Uniunii privind calitatea aerului și drepturile cetățenilor afectați de poluare.
Poluarea aerului și cancerul pulmonar
Un nou studiu arată că 43% din decesele induse de cancerul pulmonar se produc din cauza poluării, iar România este pe locul 8 în UE la capitolul decese provocate de poluare.
Negocierea directivei privind calitatea aerului
Grupul Verzilor a fost printre inițiatorii discuției și a obținut mai multe îmbunătățiri și drepturi pentru cetățeni, cum ar fi standarde mai stricte pentru particulele nocive, obligativitatea măsurării în zonele poluate și acces în instanță și despăgubiri pentru cei care se îmbolnăvesc din cauza poluării.
Situația României
România nu respectă legislația actuală privind monitorizarea și reducerea poluării aerului și a fost condamnată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru acest motiv. Noua legislație va impune statului român să pregătească planuri concrete și să respecte noile limite pentru particule poluante până în 2030, potrivit unui comunicat transmis de europarlamentarul Nicu Ștefănuță.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]