Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Persoanele care modernizează o locuință sau fac una nouă, riscă amenzi dacă aruncă gunoaiele pe marginea drumului

CRIȘAN Alin

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Persoanele care modernizează o locuință sau fac una nouă, riscă amenzi dacă aruncă gunoaiele pe marginea drumului.

Persoanele fizice care își modernizează locuințele sau care și le construiesc sau demolează vor risca amenzi de până la 6.000 de lei dacă aruncă aiurea gunoaiele rămase în urma lucrărilor. Așa au decis marți deputații, în condițiile în care amenda maximă aplicabilă acum este mult mai mică – 2.000 de lei. În plus, cei amendați vor fi obligați să ia deșeurile, să curețe și apoi să le elimine legal.

Proiectul de lege în care sunt cuprinse măsurile a trecut marți de Parlament și va merge, pentru promulgare, la președintele României.

În esență, acesta prevede majorarea amenzilor care se pot da persoanelor fizice care abandonează deșeurile din construcții. Dacă sancțiunile sunt acum între 1.000 și 2.000 de lei, pe viitor vor fi între 3.000 și 6.000 de lei.

Pe deasupra, persoanele fizice amendate vor fi obligate să ia deșeurile, să curețe terenul pe care le-au aruncat și apoi să le elimine legal. La fel vor fi obligate să facă și firmele prinse că abandonează deșeuri.

Inițiatorii proiectului de lege vor astfel să combată practica generalizată de a arunca deșeurile din modernizări, construiri și demolări fie în pubelele sau ghenele pentru deșeuri municipale, fie pe drumuri sau pe terenurile abandonate.

Practic, cei amendați scapă acum de orice obligație de a elimina deșeurile din construcții. Asta înseamnă că autoritățile locale sunt cele nevoite să le ia, să curețe și apoi să le elimine legal, pe banii publici. Iar uneori costurile autorităților sunt mai mari decât amenzile încasate pentru abandonarea gunoaielor la întâmplare.

În același timp, deoarece amenzile pot fi plătite rapid la jumătate din cuantumul minim, mulți preferă sancțiunea, în loc să-și bată capul să găsească și să plătească o firmă autorizată pentru colectarea și eliminarea lor.

Atenție! Proiectul nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO | Continuă deszăpezirea pe Transfăgărăşan: Stratul de zăpadă depășește pe alocuri în continuare chiar si 3 metri. Când se va deschide circulația

Ziarul Unirea

Publicat

în

Continuă deszăpezirea pe Transfăgărăşan: Stratul de zăpadă depășește pe alocuri în continuare chiar si 3 metri. Când se va deschide circulația Continuă deszăpezirea pe Transfăgărăşan, a anunțat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov şi precizează că există posibilitatea redeschiderii traficului la mijlocul lunii iunie. Citește și: VIDEO | Zăpadă de peste 4 metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea