Permisul auto va putea fi obținut mult mai rapid: Se schimbă regulamentul examenului pentru obținerea permisului de conducere. Principalele modificări
Regulamentul examenului pentru obținerea permisului de conducere se va modifica. Obținerea permisului auto se va putea face mult mai rapid.
Conform unui proiect de lege aflat în faza de vot final în Parlamentul României, Codul rutier se va modifica pentru a permite susținerea probei teoretice a examenului de obținere a permisului de conducere în oricare locație din țară, în loc de restricția actuală care limitează acest lucru la locul de domiciliu sau de reședință al solicitantului.
De asemenea, acest proiect prevede scurtarea intervalului de timp necesar pentru obținerea permisului auto, care include perioada de instruire teoretică și cele două etape ale examenului, proba teoretică și cea practică.
Conform proiectului, proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere va putea fi susținută în orice autoritate competentă din România, nu doar în locația de domiciliu sau reședință, așa cum este stabilit în prezent de Codul rutier. Cu toate acestea, proba practică și eliberarea permisului se vor putea face doar în fața autorității competente din locul de domiciliu sau reședință a solicitantului.
Acest proiect de lege propune modificarea condițiilor actuale din Codul rutier privind obținerea permisului de conducere și prevede că pregătirea teoretică și practică pentru obținerea permisului va fi organizată sub forma unor module și va fi recunoscută reciproc de către unitățile autorizate în acest domeniu. Cu alte cuvinte, școlile de șoferi vor trebui să recunoască cursurile parcurse de candidați la alte școli similare.
Candidații nu vor mai fi obligați să finalizeze întreaga școală de șoferi
În plus, proiectul vizează și reducerea perioadei necesare pentru obținerea dreptului de a conduce. Conform noilor prevederi, candidații nu vor mai fi obligați să finalizeze întreaga școală de șoferi (care include instruirea teoretică și practică) înainte de a susține proba teoretică; aceștia vor putea susține proba teoretică imediat după terminarea pregătirii teoretice și vor putea face pregătirea practică ulterior, înainte de a susține proba practică.
Scopul acestei modificări este de a reduce perioada totală necesară pentru obținerea permisului de conducere, deoarece candidații vor fi mai bine pregătiți pentru proba practică, iar intervalul dintre cele două probe de examen va fi mai scurt, conform dcbusiness.ro.
Pentru ca aceste schimbări să intre în vigoare, proiectul de lege trebuie să treacă de Camera Deputaților, să fie promulgat și să fie publicat în Monitorul Oficial.
Sursa: bugetul.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii