Perle Bacalaureat 2015, la francezi: ”Mercurul este atât de greu încât o tonă de mercur ar putea fi egală cu 100 de kilograme”
Rezultatele examenului de Bacalaureat 2015 au fost afișate, marți, în Franța. Unii absolvenți s-au bucurat de notele primite, iar alții, autori ai perlelor de mai jos, trebuie să se pregătească pentru sesiunea următoare. Site-ul 20minutes.ch enumeră câteva perle ale candidaților.
Perle la limba și literatura franceze:
—Autorii din Evul Mediu s-au inspirat mult din Renaștere.
—Ne întrebăm uneori dacă scriitorii înțeleg ce scriu.
—Potrivit lui Platon, androizii ar fi motivul dragostei.
—Secolul al XIX-lea, al Iluminismului, cuprinde multe mișcări și autori…Paul Verlaine este cunoscut pentru romanele sale, printre care ‘Înconjurul lumii în 80 de zile’.
Perle la filozofie:
—Cred că am demonstrat în textul meu că, în afară de masochiști, trăim ca să fim fericiți.
—După o vizită la un muzeu de artă contemporană, mi-am schimbat percepția asupra vieții pentru că am înțeles că se pot câștiga bani din orice.
—Politica nu are nimic de-a face cu filozofia. Toți știu că Descartes a fost membru al Partidului Socialist și totuși a scris cărți foarte bune.
—Limbajul corpului este un mijloc de supraviețuire când este vorba de reproducerea speciei.
Perle la matematică:
—Unghiul ascuțit a fost descoperit de savantul Cosinus.
—Triunghiul este un dreptunghi cu o latură în minus.
Perle la istorie:
—Președintele american s-a întâlnit cu monologul său francez, Hollande.
—Regimul de la Vichy a fost mereu bun pentru sănătate.
—ONU este o instituție care le permite țărilor bogate să le controleze pe cele sărace cu blândețe. Acest lucru duce la evitarea războaielor și a morților, ceea ce este mai degrabă pozitiv.
Perle la geografie:
—America de Sud nu se poate pune cu America de Nord, în afară de Brazilia, care reușește datorită fotbalului și carnavalului.
—Africa de Sud a fost creată în 1815 de Nelson Mandela.
—Rusia este o țară mare care deține mari rezerve de petrol, dar și multe butoaie de vin. Acest lucru este important pentru atragerea unor noi investitori, cum ar fi Gerard Depardieu.
—În Japonia, lipsa spațiului face autoritățile să construiască aeroporturi submarine.
—Rasismul este evident în numirea unor țări africane ca Munte-Negru.
Perle la fizică-chimie:
—Nu toate GPS-urile sunt plasate pe orbită în jurul Pământului. Multe sunt în mașini, ajutând oamenii să găsească drumul mai repede.
—Bombele atomice sunt inofensive atunci când sunt folosite pentru producerea energiei electrice.
—O lumină monocromatică este o lumină cu un singur cromozom.
—Mercurul este atât de greu încât o tonă de mercur ar putea fi egală cu 100 de kilograme. (V.N.)
Sursa Agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]
23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza
Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]