Rămâi conectat

Sport

Pentru transferul lui Nicuşor Stanciu, campioana Steaua a achitat Unirii Alba Iulia 22.000 de euro – taxa de solidaritate

Dan HENEGAR

Publicat

în

Nicuşor Stanciu a debutat în grupele Champions League, în meciul Schalke – Steaua 3-0, iar Unirea Alba Iulia a încasat, în sfârşit procentul cuvenit din taxa de solidaritate, Steaua plătind „alb-negrilor” suma de 22.000 de euro.

La 20 de ani, mijlocaşul Nicuşor Stanciu a susţinut cel mai important meci al carierei, debutul în grupele Champions League. În primul meci din Grupa E, în deplasare cu Schalke, fostul unirist, cel care a înscris întâiul său gol în „roşu-albastru” în play-off, la Varşovia a fost titular în formula lui Reghecampf. Transferat în acest an de Steaua de la FC Vaslui contra sumei de 700.000 de euro, Nicuşor Stanciu a avut o ascensiune fulminantă, cota personală crescându-i cu 400.000 de euro în ultimele luni, conform transfermarkt.de, ajungând la 1,8 milioane de euro.

*Au plătit, dar Unirea a dispărut…

FC Unirea Alba Iulia, echipa care l-a lansat în fotbalul mare pe Nicuşor a ajuns în insolvenţă, dosarul având un nou termen în 4 octombrie la Tribunalul Alba pentru întocmirea tabelului definitiv al creanţelor şi soluţionarea contestaţiei formulată de SC Cazacu SRL. Dispărută ruşinos de pe harta fotbalului românesc, „alb-negrii” îşi continuă activitatea numai la nivel de juniori, şi ei ameninţaţi cu evacuarea de pe Stadionul „Cetate”, întrucât în 23 septembrie expiră actualul contract de comodat între club şi Primăria municipiului Alba Iulia.

Încă din luna aprilie, conducătorii unirişti s-au chinuit să recupereze procentul cuvenit din taxa de solidaritate în urma transferului la Steaua, aproximativ 22.000 de euro. Formaţia din Ghencea a virat cei 5% care se împart între formaţiile care contribuie la formarea jucătorului doar în conturile Vasluiului, astfel că formaţia din Cetatea Unirii, aflată în pragul falimentului, a trebuit să se adreseze comisiilor pentru reglarea situaţiei. Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor a dat dreptate fostei divizionare secunde, iar zilele trecute Steaua a plătit circa 90.000 de lei către Unirea Alba Iulia.

*Litigii cu Empoli, Standard Liege, Manea şi Terek Groznîi!

Este doar un mic pas pentru Unirea Alba Iulia, care mai are de rezolvat litigiile cu Empoli pentru Fabian Himcinschi (60.000 de euro), Standard Liege pentru Gicu Grozav (50.000 de euro) şi impresarul Florin Manea (35.000 euro în cazul lui Stanciu). Pentru primele două diferende se va apela la Tribunalul Alba, la instanţa civilă, în vreme ce procesul cu agentul Florin Manea se derulează deja la Judecătoria Sectorului 1, cu termen în 30 septembrie, după ce Alba a pierdut cazul la instanţele fotbalistice. Altfel, transferul lui Gicu de la Petrolul Ploieşti în Rusia, la Terek Groznîi ar trebui să aducă albaiulienilor încă aproximativ 70.000 de euro, reprezentând procentul cuvenit din taxa de solidaritate. Deşi înştiinţată despre respectiva sumă, gruparea cecenă n-a răspuns solicitării uniriste, ceea ce va duce implicit la un nou caz ce va ajunge la FIFA.

Sursa foto facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Miriam Bulgaru, eliminată în optimile de finală la WTA Iași după ce în turul anterior a realizat cea mai importantă victorie a carierei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miriam Bulgaru, eliminată în optimile de finală la WTA Iași după ce în turul anterior a realizat cea mai importantă victorie a carierei După ce în turul anterior a realizat cea mai importantă victorie a carierei (6-4, 6-2 cu Tatjana Maria, Germania, locul 60 WTA), provocând o mare surpriză, albaiulianca Miriam Bulgaru (CSM Unirea Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea