Pensiile speciale se vor majora în 2024: Ce explicații oferă premierul Ciolacu
Pensiile speciale se vor majora în 2024: Ce explicații oferă premierul Ciolacu
În cursul serii de marți, 31 octombrie, primul ministru Marcel Ciolacu a declarat că motivul pentru care pensiile speciale vor crește anul viitor cu 13,8% este că nu poate exista o altă posibilitate din punct de vedere constituțional.
„Toate pensiile (n.red. vor crește)… Este neconstituțional să ai altă abordare. A existat și această propunere în interiorul coaliției, de a nu se mări celor care au pensii, dar în momentul acela intrăm într-o zonă de neconstituționalitate și cred că nu ne putem permite”, a spus Ciolacu.
El a precizat că pensiile românilor vor crește de două ori în 2024.
„Avem faptul că printr-o lege suntem obligați să venim cu mărirea în ceea ce privește inflația din anul trecut, de 13,8%. De la 1 ianuarie, se aplică la toate pensiile din România o mărire de 13,8%, urmând iarăși o mărire în cursul anului 2024, cred că pe data de 1 septembrie, când se termină toată procedura de recalculare a celor 4,7 milioane de dosare de pensie”, a adăugat șeful Executivului.
Ciolacu a menționat că a doua creștere a pensiilor, cea de la 1 septembrie, se va face diferențiat, nu cu același procent, cum va fi pe 1 ianuarie.
În acest moment, cea mai mare pensie specială plătită în România este de 58.191 de lei brut, conform celor mai recente date oferite de Casa Națională de Pensii Publice. Suma este încasată de un pensionar din sistemul de justiţie. Numărul total al celor care primesc pensii speciale a depășit 10.000 de oameni.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Codul Rutier 2025: Plata amenzii, noua condiție pentru recuperarea mai rapidă a permisului de conducere suspendat
Codul Rutier 2025: Plata amenzii, noua condiție pentru recuperarea mai rapidă a permisului de conducere suspendat O noua regulă pentru șoferii care doresc să-și recupereze mai repede permisul suspendat. Nu mai este suficient testul grilă, trebuie să plătească și amenda. Legea a fost adoptată de parlament cu o condiție nouă clară: fără plata amenzii, nimeni […]
Care este diferența dintre ,,data durabilității minimale” și ,,data limită de consum” pentru produsele alimentare
Care este diferența dintre ,,data durabilității minimale” și ,,data limită de consum” pentru produsele alimentare Ideea ca un aliment este automat periculos după data expirării nu este întotdeuna corectă. Informațiile aflate pe eticheta produselor alimentare pot fi ambigue, iar termenii precum „dată a durabilității minimale” sau „dată limită de consum” pot fi confuzi pentru consumatori. […]
PENSII 2025: Numărul beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari, în creștere
Pensii 2025: Numărul beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari, în creștere Numărul total al beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari a fost, în aprilie 2025, de 914.741 persoane, cu 7.129 mai mare în comparație cu luna precedentă, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), consultate de Agerpres. Dintre aceștia, 828.358 erau pensionari […]