Pedepse majorate la Curtea de Apel Alba Iulia
*Liderii unei grupări specializate în vânzări fictive de maşini pe internet condamnaţi la 15 ani de închisoare
Curtea de Apel Aba Iulia a decis să majoreze pedepsele cu închisoarea pentru trei tineri, consideraţi liderii unei grupări specializate în fraude informatice. Instanţa s-a pronunţat asupra apelurilor declarate de DIICOT – Serviciul teritorial Alba Iulia şi de inculpaţi împotriva sentinţei pronunţate de Tribunalul Alba în 28 februarie 2011 în „Dosarul de înşelăciune pe internet cu maşini”. Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul DIICOT şi a majorat pedepsele aplicate inculpaţilor Petru Lupu şi Andrei Buta, de la 5 ani cât a dispus instanţa de fond, la 6 ani închisoare cu executare iar cu privire la inculpatul Radu Bârcea a dispus ca pedeapsa de 3 ani de închisoare să fie executată în regim privativ de libertate, nu cu suspendare cum a stabilit instanţa de fond. Aceşti 3 inculpaţi sunt consideraţi că au pus bazele grupului infracţional. Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate apelurile inculpaţilor, menţinând cu privire la ceilalţi 6 inculpaţi – Nistor Horaţiu Stelian, Logo Gheorghe Cosmin, Negrescu Gabriel Paul, Todericiu Dragoş Partenie, Hârbea Gabriel Andrei, Mancaş Alexandru – pedepsele stabilite de instanţa de fond cuprinse între 1 an şi 3 ani de închisoare cu suspendare.
Decizia Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare cu părţile prezente şi de la comunicare cu părţile lipsă, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Cei 9 inculpaţi au fost trimişi în judecată la Tribunalul Alba prin rechizitoriul din 30 august 2010 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat care a acţionat în perioada 2008-2009 pe raza municipiului Alba Iulia săvârşind mai multe infracţiuni: introducerea fără drept de date informatice într-un sistem informatic rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii de consecinţe juridice, în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată. (I.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Se majorează pensiile de la 1 ianuarie 2025? În anul 2024 a existat o indexare de 13,8%, cât și o recalculare
Se majorează pensiile de la 1 ianuarie 2025? În anul 2024 a existat o indexare de 13,8%, cât și o recalculare Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a fost întrebată luni, 23 decembrie 2024, de către jurnaliști, dacă vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2025. Ministrul a ezitat să răspundă, în contextul în care la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 42 de minute
MESAJE de SĂRBĂTORI 2024. URARI şi FELICITARI pe care le puteţi trimite prin SMS de Sărbători
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !