Rămâi conectat

Actualitate

Pedepse majorate la Curtea de Apel Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

*Liderii unei grupări specializate în vânzări fictive de maşini pe internet condamnaţi la 15 ani de închisoare

    Curtea de Apel Aba Iulia a decis să majoreze pedepsele cu închisoarea pentru trei tineri, consideraţi liderii unei grupări specializate în fraude informatice. Instanţa s-a pronunţat asupra apelurilor declarate de DIICOT – Serviciul teritorial Alba Iulia şi de inculpaţi împotriva sentinţei pronunţate de Tribunalul Alba în 28 februarie 2011 în „Dosarul de înşelăciune pe internet cu maşini”. Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul DIICOT şi a majorat pedepsele aplicate inculpaţilor Petru Lupu şi Andrei Buta, de la 5 ani cât a dispus instanţa de fond, la 6 ani închisoare cu executare iar cu privire la inculpatul Radu Bârcea a dispus ca pedeapsa de 3 ani de închisoare să fie executată în regim privativ de libertate, nu cu suspendare cum a stabilit instanţa de fond. Aceşti 3 inculpaţi sunt consideraţi că au pus bazele grupului infracţional. Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate apelurile inculpaţilor, menţinând cu privire la ceilalţi 6 inculpaţi – Nistor Horaţiu Stelian, Logo Gheorghe Cosmin, Negrescu Gabriel Paul, Todericiu Dragoş Partenie, Hârbea Gabriel Andrei, Mancaş Alexandru – pedepsele stabilite de instanţa de fond cuprinse între 1 an şi 3 ani de închisoare cu suspendare.
Decizia Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare cu părţile prezente şi de la comunicare cu părţile lipsă, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Cei 9 inculpaţi au fost trimişi în judecată la Tribunalul Alba prin rechizitoriul din 30 august 2010 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat care a acţionat în perioada 2008-2009 pe raza municipiului Alba Iulia săvârşind mai multe infracţiuni: introducerea fără drept de date informatice într-un sistem informatic rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii de consecinţe juridice, în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea