Pe ce dată se dau pensiile în martie 2025 prin Poștă și când se bagă pe card
Pe ce dată se dau pensiile în luna martie 2025 prin Poștă și când se bagă pe card
De regulă, Poșta Română începe livrarea banilor de pe data de 1 până pe 13. Problema este că prima zi din luna martie a foost sâmbăta, ceea ce înseamnă că poștașii vor începe livrarea de pe data de 3, adică de luni. În weekend nu se fac plăți.
Cei care au optat pentru plata pe card vor primi banii între 11 și 14 martie. Potrivit statisticilor, mai bine de jumătate dintre acești pensionari își retrag imediat pensiile.
Ciește și: Noutăți pensii 2025 | Ajutor de la stat pentru pensionarii cu venituri mici
Înseamnă un sfert din numărul total al seniorilor beneficiari pentru că jumătate primesc banii cash, iar ceilalți, pe card.
În luna februarie a fost exact la fel ca în martie: 1 a picat sâmbăta, pensiile au fost livrate după data de 3. În ianuarie, situația a fost și mai gravă: plata a început abia de pe 9 ianuarie pentru că au fost enorm de multe zile libere de la stat. Totuși, în decembrie au intrat mai devreme.
Cum se poate face trecerea pensiei pe card? Explicațiile Casei Naționale de Pensii:
„În vederea încasării pensiilor prin cont curent personal, pensionarii se adresează direct instituțiilor financiar-bancare, solicitând deschiderea contului. Contul se deschide pe numele clientului beneficiar de drepturi bănești sau a reprezentantului său legal, la solicitarea acestuia sau, după caz, la cererea mandatarului desemnat de acesta prin procură specială, emisă conform legii.
După deschiderea contului, persoana interesată trebuie să se adreseze casei teritoriale de pensii de care aparține, cu o cerere însoțită de o copie a extrasului de cont.
Aceste acte pot fi transmise, prin poștă, în original, în regim de scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau pe adresa oficială de e-mail a instituției respective, postată pe site-ul acesteia”, transmite instituția, pe site-ul său.
Băncile comerciale prin care CNPP plătește pensiile:
ALPHA Bank;
ATE Bank;
BANCA TRANSILVANIA;
BCR;
BRD;
CEC Bank;
CREDIT EUROPE Bank;
CREDITCOOP;
EXIMBANK (fostă Banca Românească);
FIRST Bank;
GARANTI Bank;
ING;
SALT Bank (fostă IDEA Bank);
INTESA SANPAOLO Bank;
LIBRA Bank;
OTP Bank;
PATRIA Bank;
PROCREDIT Bank;
RAIFFEISEN Bank;
UNICREDIT Bank;
VISTA Bank.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate Cristian Păun, profesor de economie la ASE București și originar din Alba Iulia, a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale, pornind de la o statistică îngrijorătoare: două treimi dintre români îl consideră pe Nicolae Ceaușescu un „geniu”. Într-o […]
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat marți o nouă rundă de schimbări importante în cadrul Direcției Generale Antifraudă (DGAF), vizând structura de conducere de la nivel central. Astfel, 21 dintre cele 33 de persoane aflate în funcții de conducere au fost […]
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]