Patru dintre şefii echipei Unirea Alba Iulia învinuiţi pentru înşelăciune

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Marian Sarmeş, Horea Bărdaş, Oliviu Feneşan şi Nicolae Lupu cercetaţi de DNA Alba Iulia

FC Unirea Alba Iulia, echipa fanion a judeţului Alba are un prezent tumultuos şi un viitor incert, situaţie datorată în primul rând anchetei DNA, ce vizează o returnare de TVA în valoare de un milion de lei către FC Unirea 2006 SA. Declanşate la mijlocul anului trecut, controalele vizează şi modul cum au fost cheltuiţi banii publici acordaţi de CL Alba Iulia şi CJ Alba echipei de fotbal prin Asociaţia Fotbal Club Unirea 1924 unde cele două autorităţi deţin calitatea de membri fondatori. În această lună, consilierii locali şi cei judeţeni vor decide dacă se vor constitui părţi civile în dosarul instrumentat de DNA Alba Iulia. Deocamdată, patru dintre conducătorii divizionarei secunde, Marian Sarmeş – preşedintele CA, Horea Bărdaş – consilier local, Oliviu Feneşan – reprezentantul CJ şi Nicolae Lupu – fostul preşedinte executiv sunt „învinuiţi de înşelăciune, acei bani nu se regăsesc la FC Unirea 1924”, conform celor declarate azi de Horea Bărdaş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

*”Unde-i echipa de fotbal?”

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Între probleme juridice, Asociaţia Fotbal Club Unirea 1924, FC Unirea 2006 SA, ancheta DNA, returnare de TVA şi alte multe alte chestiuni de implicare a autorităţilor locale şi judeţene începând din 2005, un lucru este cert, formaţia albaiuliană se zbate într-o ecuaţie economico-politico-financiară cu multe necunoscute. Tăvălugul ce a lovit clubul de fotbal a fost pornit de „cazul Dobra” (cenzor la FC Unirea 2006) şi deja celebra rambursare de TVA.
Actele arată că rambursarea este legală. Am avut în control Garda Financiară Sibiu, atât la «1924», cât şi la «2006» şi inspectorii s-au trezit că nu ştiu unde este echipa de fotbal şi cine o are în proprietate. Probabil n-au ştiu să caute, sau n-au primit actele în cauză„, a precizat Horea Bărdaş, consilier local, membru partidului de guvernământ şi totodată oficial al „alb-negrilor”.

Dan HENEGAR

Foto Robert GHERGU

 

Dan HENEGAR

5 Comentarii

000 17 ianuarie 2012 at 15:06

Woaaaa… si Horea Bărdaş ? Nu imi vine sa cred ! Acum pe bune… cine mai crede in circul ieftin cu anchetele DNA ? Ati vazut pe cineva condamnat ? Sa fim seriosi ca asta este praf aruncat in ochi la prosti.

hanes 17 ianuarie 2012 at 16:28

putea sa lipseaca VIP-ul bardas ! stapanit de lumina violeta !!

ciupanezu 18 ianuarie 2012 at 0:37

la puscarie gunoaielor. ati distrus echipa si ati papat toti banii clubului.

jean 18 ianuarie 2012 at 8:31

păcat…mare păcat ! sper din tot sufletul să nu se desfinţeze echipa…ar fi un dezastru pentru oraş . dacă pînă şi site-ul a fost închis.
Unirist pînă la moarte şi dincolo de ea !
Hai Unirea Alba ! !

jakin 18 ianuarie 2012 at 11:21

Prea mult s-au jucat cu banul public. Nu se poate fura la nesfarsit fara ca nimeni sa faca ceva.’. .’. .’.

Comentariile sunt oprite