Patronii firmei ”Arieșul” Câmpeni rămân în arest 29 de zile
7 octombrie 2013 | Țimonea Gheorghe și Țimonea Mihai, patronii firmei ”Arieșul” Câmpeni, învinuiți de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată vor rămâne în arest pentru următoarele 29 de zile. Aceasta este decizia magistraților de la Curtea de Apel Alba Iulia care au judecat recursul formulat de cele 6 persoane cercetate în stare de arest preventiv, fiind suspectate de infracţiuni comise în legătură cu activităţi de transport rutier de persoane de către societăţi comerciale specializate.
În legătură cu ceilalți 4 învinuiți – Aurelian Bucea, Ovidiu Bucea, Sorin Gligor și Voicu Cârja – magistrații au decis punerea în libertate cu interdicția de a părăsi țara pe perioada cercetărilor.
Potrivit purtătorului de cuvânt al instanței, Cosmin Muntean, decizia este definitivă.
Cei șase au fost reținuți de polițiști după percheziții efectuate în data de 2 octombrie la locuinţele unor persoane sau sediile unor societăți comerciale (între care cele două firme din Câmpeni și Baia de Arieș), iar în data de 3 octombrie Tribunalului Alba aadmis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba iar învinuiții au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Din cercetările efectuate s-a stabilit că reprezentanții celor două societăţi comerciale de transport persoane din Câmpeni şi Baia de Arieş, au impus angajaților ce dețin calitatea de conducători auto, să realizeze venituri țintă, pe fiecare rută de transport, prin obținerea de bilete subvenționate, chiar daca persoanele beneficiare ale acestora, nu au efectuat deplasări. Pentru realizarea scopului, conducătorii auto şi-au stabilit legături cu diferite persoane din localități situate pe rutele de transport, care in schimbul unor sume de bani, obțineau bilete de transport subvenționate, ce erau ulterior folosite la decontare.
Activităţile ilicite s-au desfăşurat începând cu anul 2009, pe rute de transport rutier de persoane de pe raza judeţelor Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Cluj şi Timiş, iar pentru sporirea veniturilor, învinuiţii au colectat şi decontat în mod fraudulos, cupoane statistice ale biletelor speciale pentru călătorii gratuite, cu autobuzele, destinate veteranilor de război, pensionarilor şi persoanelor cu handicap.
Prejudiciul cauzat prin aceste activităţi infracţionale este estimat la 2.216.375 de euro (9.862.873 lei).
Potrivit reprezentantului IPJ Alba, cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliile şi firmele persoanelor învinuite au fost găsite importante sume de bani respectiv 121.395 Euro, 243.517 lei şi 2300 USD, 14.080 tichete, 2 liste privind persoane cu handicap, un laptop, un calculator şi mai multe documente contabile.
Dintre acestea la sediul uneia dintre firme au fost găsite 3000 bucăţi bilete pentru pensionari şi persoane cu handicap neprocesate (care nu au fost depuse pentru decontare) şi 10.000 bucăţi bilete pentru pensionari şi persoane cu handicap procesate pe borderouri, în perioada aprilie – august 2013, dar nedecontate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Bărbat de 32 de ani, ARESTAT preventiv pentru TRAFIC de minori: Ar fi recrutat o fată de 17 ani pe care a determinat-o să practice prostituția în Alba Iulia
VIDEO | Bărbat de 32 de ani, ARESTAT preventiv pentru TRAFIC de minori: Ar fi recrutat o fată de 17 ani pe care a determinat-o să practice prostituția în Alba Iulia Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Alba Iulia, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, […]