Pastila anti-COVID va fi lansată ÎNAINTE de Crăciun: Persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus o pot lua acasă
Se pare că serviciul de sănătate va oferi desfăşurarea de molnupiravir, uneori denumite Lagevrio, pacienților vulnerabili din punct de vedere clinic și pacienților imunosupresivi în cel puțin 48 de ore de la testarea pozitivă pentru COVID-19.
NHS intenționează să lanseze o pastilă antivirală „modificatoare”, pe care persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus o pot lua acasă.
Molnupiravir, uneori cunoscut sub numele de Lagevrio, ar putea fi oferit celor mai vulnerabili pacienți înainte Crăciun, potrivit Sky News, care preia Sunday Telegraph.
Ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, se pregătește să anunțe începerea unui proiect-pilot național al medicamentului, pe care Marea Britanie a devenit prima țară care l-a aprobat luna trecută.
Sky News relatează că a fost trimisă o scrisoare liderilor locali din domeniul sănătății despre lansarea planificată. Cu toate acestea, un interval de timp pentru începerea programului nu a fost încă confirmat.
Lansarea va avea ca scop prevenirea pacienților vulnerabili cu coronavirus să se îmbolnăvească grav și să aibă nevoie de tratament în spital.
Molnupiravir poate fi luat de cei care au fost testați pozitiv pentru COVID și au cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea unei boli severe, cum ar fi obezitatea, vârsta peste 60 de ani, diabetul sau bolile de inimă.
Se pare că NHS va livra cure de pilulă pacienților vulnerabili din punct de vedere clinic și imunosupresoare în cel puțin 48 de ore de la testarea lor pozitivă pentru COVID-19.
Se spune că liderilor spitalelor și medicilor de familie li s-a transmis că serviciul de sănătate va înființa o serie de „unități de livrare a medicamentelor COVID” pentru a ajuta la transmiterea medicamentului la pacienți cât mai repede posibil, odată ce vor fi testați pozitiv.
Un pacient considerat cu risc ridicat de complicații din cauza coronavirusului va fi sunat de unitatea locală de livrare a medicamentelor COVID-19 pentru a primi medicamentul după ce a fost testat pozitiv, potrivit rapoartelor.
Se așteaptă ca majoritatea oamenilor să li se ofere o schemă de comprimate pe care să le ia acasă, dar se pare că unora li se va administra medicamentul intravenos în spital.
În octombrie, guvernul a anunțat că a asigurat 480.000 de cure de molnupiravir după ce un studiu a arătat că a redus rata internărilor în spital și a deceselor cu 50% la pacienții cu simptome ușoare spre moderate.
Secretarul sănătății a spus că medicamentul „va schimba jocul pentru cei mai vulnerabili și cei mai imunodeprimați”, după ce Marea Britanie a devenit prima ţară care l-a aprobat.
Dezvoltat de Ridgeback Biotherapeutics și Merck Sharp & Dohme, medicamentul funcționează interferând cu replicarea virusului.
Inhibă înmulțirea COVID-19, menținând nivelurile scăzute în organism și reducând în cele din urmă severitatea bolii.
Medicamentul trebuie luat cât mai curând posibil după un test pozitiv și în primele cinci zile, recomandă Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate.
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 15 minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii