Pași spre normalitate: Femeile de până la 25 de ani din Franța vor primi gratuit anticoncepționale
Pași spre normalitate: Femeile de până la 25 de ani din Franța vor primi gratuit anticoncepționale
Femeile cu vârste de până la 25 de ani din Franța vor primi gratuit anticoncepționale. Măsura anunțată pentru prima dată în septembrie 2021, de către ministrul Sănătății, Olivier Veran, a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, transmite Insider, citând France24.
Ministrul Sănătății din Franța, Olivier Veran, spunea în septembrie 2021 că „este de netolerat ca femeile să nu se poată proteja, să nu poată folosi contracepție fiindcă este prea scumpă, dacă aleg acest lucru”.
Astfel, toate fetele și femeile de până la 25 de ani vor beneficia de măsură. Prin aceasta se extinde practic un program deja existent, prin care minorele aveau acces la contraceptive gratuite până la împlinirea vârstei de 18 ani.
Este estimat că în jur de 3 milioane de femei vor beneficia de măsura care acoperă anticoncepționalele, plasturii contraceptivi, dispozitivele intrauterine și alte metode de contracepție.
Olivier Veran preciza anul trecut, în urma unui calcul, că guvernul ar urma să plătească circa 25 de milioane de euro pentru această inițiativă.
Anticoncepționalele au fost mereu un subiect controversat în rândul femeilor, mai ales că există o mulțime de mituri despre ele, cum că ar duce la îngrășare, la dereglări menstruale etc. Iată în continuare ce este adevăr şi ce este minciună legat de faimoasa pilulă contraceptivă:
Se poate face cancer la sân de la pilula contraceptivă?
Nu, pilulele contraceptive nu provoacă mult temutul cancer la sân. Până în prezent, pilulele au fost folosite în siguranţă de milioane de femei. Specialiștii susțin că folosirea pilulelor contraceptive nu crește riscul apariţiei cancerului ci, dimpotrivă, scade riscul cancerului ovarian şi al celui de endometru (mucoasa care îmbracă cavitatea uterului).
Ce efecte secundare au pilulele contraceptive?
Greţuri, mici sângerări sub formă de picături între menstruaţii, denumite spotting-uri, în special dacă femeia a uitat să ia o pilulă sau dacă le ia cu întârziere, uşoare dureri de cap, senzaţie de tensiune a sânilor, uşoară creştere a greutăţii, amenoree (lipsa menstruaţiilor), acestea sunt posibilele simptome. Atenție! Posibile, nu sigure. Aceste efecte secundare nu sunt obligatorii, ele apar doar la unele femeii şi nu sunt periculoase pentru sănătate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h Traficul rutier de pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, s-a deschis, începând cu ora 13.45, potrivit IPJ Sibiu. Șoferii trebuie să fie prudenți în continuare și în contextul viscolului puternic s-a instituit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan