Rămâi conectat

Politică Administrație

Partida Romilor Alba va susţine actualii primari şi va avea candidaţi proprii la consiliile locale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La sediul Sucursalei Judeţene Alba a Partidei Romilor „Pro Europa” a avut loc şedinţa extraordinară a partidului, la care au participat membrii Comitetului Director, preşedinţii, prim-vicepreşedinţii şi secretarii sucursalelor locale, în frunte cu preşedintele PRPE Alba Ilie Petru.De asemenea, din partea Partidei Romilor „Pro Europa” Bucureşti au fost prezenţi Nicolae Cristea, Constantin Dobre şi Marian Dincă. Totodată, a transmis salutul conducerii PDL Sebeş, Cosmin Lupu, care şi-a exprimat speranţa ca cele două partide să colaboreze în continuare cel puţin la fel de bine ca până acum atât în plan politic, cât şi pentru organizarea „Zilei Internaţionale a Romilor de Pretutindeni”, din 8 aprilie. Principalul scop al şedinţei a fost pregătirea pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din 10 iunie 2012.
Constantin Dobre a vrut să-i cunoască pe preşedinţii sucursalelor locale şi a inventariat situaţia populaţiei de etnie romă din fiecare organizaţie a PRPE Alba, precum şi numărul cetăţenilor romi cu drept de vot. Pe baza unei comparaţii cu situaţia de la alegerile locale din anul 2008, a estimat câte mandate de consilier local ar putea obţine PRPE „Pro Europa” în unităţile administrativ-teritoriale unde partidul are sucursale. Astfel, în funcţie de numărul electoratului, în unele comune şi oraşe Partida Romilor ar putea avea 2 sau chiar 3 consilieri locali, dacă romii ar vota cu partidul „Asului de treflă”. Reprezentanţii conducerii centrale a Partidei Romilor au dorit să afle care este opţiunea romilor din judeţ la alegerile locale pentru funcţiile de primar, respectiv pentru consiliile locale, în acest sens urmând ca fiecare sucursală să încheie protocoale electorale. Astfel, din discuţii a rezultat că în toate comunităţile de romi, Partida Romilor va susţine primarul actual sau candidatul partidului din care face parte actualul primar, indiferent de culoarea lui politică, iar la consiliile locale, PRPE va avea candidaţi proprii, excepţie făcând oraşul Ocna Mureş, unde liderul romilor va fi pus pe un loc eligibil pe pistele USL. Tot cu candidaţii USL la primării vor vota romii şi în localităţi precum Aiud, Cugir, Câmpeni, Ocna Mureş. În schimb, la Alba Iulia, Zlatna şi Sebeş, Partida Romilor va vota cu candidatul la funcţia de primar din partea PDL, la Blaj susţinerea pentru un nou mandat a actualului primar fiind condiţionată şi de angajarea unui consilier pentru problemele romilor la Primăria Blaj din partea PRPE. Totodată, la comune, Partida Romilor va susţine, în general, actualii primari, indiferent de culoarea lor politică, excepţie făcând comuna Jidvei, unde romii nu vor vota cu acutalul primar, ci vor susţine candidatul PDL.

Spre final, au fost prezentate aspecte privind legislaţia care trebuie respectată cu privire la organizarea şi desfăşurarea alegerilor, precum şi chestiuni legate de întocmirea dosarelor de candidatură, ca de fiecare dată un rol fundamental avându-l sprijinul pe care-l va acorda preşedintele PRPE Alba, Ilie Petru, alături de echipa sa.

Robert GHERGU 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizare la Școala Gimnazială Ciuruleasa: Sală de sport dotată cu echipamente noi. Licitația de peste 40.000 de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizare la Școala Gimnazială Ciuruleasa: Sală de sport dotată cu echipamente noi. Licitația de peste 40.000 de lei lansată pe SEAP Administrația comunei Ciuruleasa, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea sălii de sport a școlii gimnaziale. Citește și: Modernizarea infrastructurii digitale a Școlii Gimnaziale „Ioan Maiorescu” din Bucerdea Grânoasă. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea