Rămâi conectat

Cultură Educație

”Părinții și preadolescenții” – proiect local de prevenire a consumului de droguri în familie demarat de CPECA Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba (CPECA), structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, şi Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia desfăşoară, în perioada mai-iunie 2014, proiectulul local de prevenire a consumului de droguri în familie „Părinţii şi preadolescenţii”.

Proiectul are drept scop aducerea la îndeplinire a obiectivului prevăzut în Planul de Acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Antidrog în perioada 2013-2016, Capitolul I. Reducerea cererii de droguri A.2. obiectiv specific 2. Dezvoltarea rolului proactiv al familiilor în viaţa copiilor în vederea formării sau întăririi abilităţilor pentru creşterea infuenţei factorilor de protecţie, activitatea 2.1. Implementarea unor proiecte pilot locale de tip „Şcoala părinţilor” de formare de abilităţi cu rol de factori de protecţie în consumul de droguri.

Obiectivul general al acestui proiect constă în creşterea factorilor familiali de protecţie în consumul de alcool, tutun şi droguri la preadolescenţi prin organizarea unor activităţi de prevenire cu 20 de  părinţi ai preadolescenţilor aflaţi în situaţii de risc faţă de consumul de droguri.

Activităţile proiectului propuse spre desfăşurare pot conduce la dezvoltarea şi îmbunătăţirea de abilităţi cu rol de factori familiali de protecţie în consumul de droguri, aplicând metode fundamentate ştiinţific. Ipoteza existenţei factorilor de protectie constă în aceea că anumite circumstanţe sau condiţii pot media sau modera efectele expunerii la situaţii de risc şi, în acest fel, pot reduce vulnerabilitatea persoanelor în faţa problemelor relaţionate cu drogurile. Factorii de protecţie întăresc rezistenţa persoanelor supuse situaţiilor de risc, acţionând ca elemente de protecţie faţă de potenţiale răspunsuri problematice.

Fără îndoială abuzul de băuturi alcoolice, tutun şi alte droguri facilitează apariţia problemelor medicale, psihologice şi sociale. Având în vedere că tratamentul pentru astfel de probleme este adeseori dificil, vom face împreună eforturi pentru a preveni abuzul de tutun, alcool şi droguri, cel puţin pentru famiile incluse în cadrul proiectului”, spune Claudiu Dușa, coordonator CPECA Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea

Unirea Ziarul

Publicat

în

Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea Profesorii pensionabili pot cere să rămână titulari chiar până la vârsta de 70 de ani! Potrivit calendarului mișcării personalului didactic, anexă a Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic în anul școlar 2025-2026 aprobată prin Ordinul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea