Rămâi conectat

Actualitate

Părintele Calistrat, lecție pentru tinerii care se căsătoresc: „10% din ce câștigi trebuie să dai la biserică”

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Părintele Calistrat, lecție pentru tinerii care se căsătoresc: „10% din ce câștigi trebuie să dai la biserică”

Părintele Calistrat a explicat tinerilor ce ar trebui să facă atunci când se căsătoresc pentru a-l cinsti pe Dumnezeu, pornind de la zeciuiala biblică.

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași este recunoscut pentru declarațiile sale controversate. El a explicat într-un mod original ce înseamnă zeciuiala biblică.

”Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? Că 10% din ce câștigi trebuie să dai la biserică? Da, ei, acuma, mă ascultă-mă: cât a costat rochia miresei? 2.000 – 3.000 euro da?! cât înseamnă? 150 milioane… cât o costa muzica? 100 de milioane… cât a costat fotograful? 50 de milioane… cât a costat coregrafia? 100 de milioane… cât a costat tot aici? Ce aveți voi?

Șampanii, mese, povești? Toată asta? 100 de milioane da, cât costă masa la restaurant? 2 – 300 de milioane.. da, deci vă ridicați undeva aproape la un miliard de investiții cu nunta… Cel puțin 20.000 euro i-ați tocat? Păi adică eu nu înțeleg un lucru: L-ați luat pe Dumnezeu de prost?! El e ultimul fraier la care ați venit să vă dea harul, după ce voi ați cheltuit atâtea lucruri, care de-a 2-a zi nu mai sunt valabile?! Rochia o arunci, mâncarea ai mâncat-o, banii i-ai cheltuit? Restaurantul l-ai părăsit, florile s-au veștejit, sticlele goale le-ai aruncat și toată povestea s-a terminat. Dar cununia de la Dumnezeu rămâne! Aia e cea mai importantă”, a explicat Calistrat.

La începutul anului a spus că jumătate din sumă câștigată de călugări trebuie să fie donată mănăstirii pe care o slujește.

„Un călugăr câștigă întâi Împărăția lui Dumnezeu, cel mai mult decât toate. (…) Și aici o luăm în felul următor. Sunt patru categorii de mănăstiri: mănăstirile monument istoric voivodale și istorice – astea sunt mănăstirile cu cel mai mare venit. Venit ce înseamnă? Tot ce se adună de la oameni: lumânare, un pomelnic, o ctitorie, o donație, orice fac ei”, a explicat părintele Calistrat Chifan.

Preotul Calistrat Chifan a fost, anul trecut, în centrul unui scandal, după ce, pe 9 noiembrie, s-a certat cu mai multe femei și a lovit-o pe una dintre ele. Incidentul a avut loc în curtea mănăstirii Vlădiceni, din județul Iași.

Preotul și-a recunoscut fapta.

„Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă și demnă de pedeapsa primită, atât din partea superiorilor, a publicului, a societății consternate de un gest injust, pe fondul unor ambiții feminine, provocate în formă continuă, instigând la dezordine în timpul slujbelor, însă raportate la persoana mea, omul iute și neatent în momentul nedorit, s-au petrecut cele știute. Simt că lecția de la Dumnezeu, a fost cu scopul de a vedea că sunt om cu slăbiciune și pot cădea în ispită, dacă nu am trezvie în minte”, a mai declarat preotul Calistrat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Declarația Unică 2025: ANAF a publicat formularul PDF inteligent pentru depunerea declarației, privind impozitul și contribuțiile la PFA, activități independente, chirii și altele

Unirea Ziarul

Publicat

în

Declarația Unică 2025: ANAF a publicat formularul PDF inteligent pentru depunerea declarației, privind impozitul și contribuțiile la PFA, activități independente, chirii și altele Persoanele fizice care obțin venituri din activități independente, PFA, chirii și alte astfel de venituri pe cont propriu au acum la dispoziție formularul 212 – Declarația Unică 2025, ca PDF editabil („inteligent”), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea