Rămâi conectat

Curier Județean

Parc fotovoltaic amenajat între Sâncel şi Blaj, o investiţie de 4,5 milioane de euro

Unirea Ziarul

Publicat

în

Parc fotovoltaic amenajat între Sâncel şi Blaj, o investiţie de 4,5 milioane de euro

O firmă din Bucureşti vrea să investească peste 4,5 milioane de euro în amenajarea unei centrale fotovoltaice la ieşirea din Sâncel spre Blaj, pe un teren amplasat în partea dreaptă a drumului judeţean. Firma în cauză a depus solicitare de emitere de acord de mediu la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Alba. Este cea de-a doua investiţie de acest tip pe care societatea în cauză intenţionează să o realizeze în zonă.

Aflat în extravilanul localităţii Sâncel, terenul, care are folosinţă actuală de teren arabil, se află în proprietatea privată a firmei bucureştene, conform unui contract superficie autentificat la un cabinet notarial din Blaj în 2023.
Prin proiectul propus se va realiza un parc din panouri fotovoltaice, desfășurat pe o suprafață de aproximativ 100.000 de metri pătraţi.

Pe acest teren se vor monta aproximativ 13.344 de panouri fotovoltaice de ultimă generaţie, de 610 Wp, amplasate conform planului de situație optimizat, pentru o putere instalată de aproximativ 7.222 MW în modulele fotovoltaice (în curent continuu) şi o putere netă în curent alternativ de 6.5 MW cu o energie previzionată de 10565 MWh/an.

Panourile fotovoltaice se vor monta pe o structură metalică fixă, orientate spre sud.

Citește și: Parc fotovoltaic și cinci centrale vor fi amenajate la Alba Iulia: A fost semnat contractul de proiectare și execuție

La aceste panouri se vor monta două invertoare care să direcţioneze energia electrică în rețeaua publică a judeţului Alba în vederea creșterii procentului de electrificare din surse alternative, neconvenționale, cu o relevanță canalizată în mod particular spre transportul public. Faza de construcţie va fi de 6 luni.

Perimetrul va fi supravegheat de la distanță astfel: din punct de vedere tehnologic, prin intermediul unei rețele de senzori; din punct de vedere al asigurării securității, prin intermediul unui sistem de camere video în regim închis. Supravegherea video a parcului fotovoltaic se va realiza cu camere video, montate pe stâlpii pentru iluminatul exterior.

Împrejmuirea parcului fotovoltaic se va face cu gard prevăzut cu sistem anticățărare. Racordarea centralei electrice fotovoltaice se va face în conformitate cu avizul tehnic de racordare, urmând ca la nivel de studiu de soluție să se stabilească soluția de racordare a centralei electrice fotovoltaice la rețeaua electrică a operatorului de distribuție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

2 ani de închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Alba Iulia depistat la volan cu o alcoolemie de 3 grame alcool pur în sânge!

Unirea Ziarul

Publicat

în

2 ani de închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Alba Iulia depistat la volan cu o alcoolemie de 3 grame alcool pur în sânge! Un bărbat din Alba Iulia care a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 3 grame alcool pur în sânge a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea