Pantea Gheorghe: am voinţa şi capacitatea de a transforma comuna Arieşeni într-o veritabilă staţiune turistică
Cu locuri şi oameni remarcabili, Ţara Moţilor reprezintă fără drept de tăgadă una dintre cele mai vechi vetre ale românismului. Comuna Arieşeni reprezintă de câteva decenii emblema turismului montan, în speţă a sporturilor de iarnă, un loc cunoscut şi recunoscut atât pe plan naţional cât şi european. Perspectivele turistice (pârtii de schi, cascade, peşteri, monumente istorice, drumeţii, etc.) plasează localitatea în topul celor mai atractive regiuni montane ale României. Cu toate aceste nestemate pe care natura le-a oferit cu prisosinţă, constatăm, cu durere în suflet, că în aceste zile ale secolului XXI, din cauza unei administraţii păguboase Arieşeniul este cea mai slab dezvoltată comună de pe întreg arealul văii Arieşului, atât în ceea ce priveşte domeniul edilitar cât mai ales cel socio-cultural.
Este jenant să ajungi să dai explicaţii turiştilor străini ce poposesc pe aceste meleaguri şi sunt impresionaţi de hărnicia oamenilor, de autenticele tradiţii populare, de impozantele pensiuni, case de vacanţă, hoteluri, dar care sunt şocaţi de modul în care arată infrastructura localităţii.
Ca şi consilier local, mi-a fost dat să mă confrunt cu toate problemele locuitorilor şi mai ales cu lipsa de implicare, de pasivitate şi dispreţul domnului primar, care se face principalul vinovat de stagnarea, regresul, şi slaba dezvoltare a comunei Arieşeni. Dezamăgirea electoratului este pe drept temei fundamentată. Degeaba noi, ca locuitori ai comunei, încercăm să ne adaptăm noilor cerinţe economice, fiecare după posibilităţile materiale, căci mândria aceasta e umbrită de: lipsa unei reţele de canalizare, a unui cămin cultural, existenţa unei primării în paragină, a şcolilor pe jumătate construite sau a celor închise, a burselor şcolare tăiate, a drumurilor comunale greu practicabile, a unui centru de comună insalubru.
Aceste realizări vizibile oricui, ne îndeamnă să ne întrebăm: cu asemenea „realizări” putem fi catalogaţi drept o staţiune turistică de secolul XXI?
Pentru a pune capăt acestui declin şi a scoate comuna dintr-un con de umbră, pe nedrept meritat, alături de echipa de consilieri locali am luat decizia de a ne uni forţele pentru prosperitatea, bunăstarea şi prestigiul comunei Arieşeni. Vrem să readucem în rândul consătenilor noştri mândria de a aparţine celei mai frumoase, mai bogate şi mai vizitate staţiuni turistice din Munţii Apuseni.
Susţinerea pe care localnicii ne-o dovedesc ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp la respectarea promisiunilor şi angajamentelor pe care ni le-am asumat.
Cu siguranţă adversarii politici vor găsi nenumărate contra-argumente, însă tuturor le adresăm următoarea întrebare: Stimaţi domni, prim-gospodari ai comunei Arieşeni timp de 8 ani, fiţi oneşti şi recunoaşteţi dacă aţi fi turişti, centrul comunei v-ar stârni admiraţia? Cu siguranţă da, pentru că altfel aţi fi iniţiat demersuri, aţi fi sprijinit proiectul Consiliului Judeţean de construire a unui Domeniu Schiabil, aţi fi amenajat locuri de parcare, aţi fi atras proiecte europene şi multe altele.
Fidel principiului conform căruia „omul sfinţeşte locul”, stimaţi locuitori ai comunei Arieşeni vă solicit ca pe 10 iunie să ne unim forţele, să ne mobilizăm pentru a putea asigura comunei şi fiecărui cetăţean, un gospodar, un om priceput şi un bun administrator.
Cu sprijinul viitorului preşedinte al Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel vom demara proiecte ce vor îmbunătăţi atât infrastructura edilitară cât şi cea turistică, în speţă amenajarea Domeniului Schiabil Vârtop, a unui Muzeu Etnografic, a reţelei de canalizare şi reabilitarea Căminului cultural.
Demnitatea umană şi un dram de patriotism local ne obligă să valorificăm şi nu să înstrăinăm (ne referim la schimbul de teren din domeniul public pe care l-a propus domnul primar, cu un teren situat în judeţul Neamţ), să preţuim şi să punem în folosul concetăţenilor resursele naturale pe care încă le mai deţine comuna. Turismul va fi o îndeletnicire aducătoare de profit, lucru vizibil şi în localitatea noastră. Toate eforturile noastre vor fi îndreptate către atragerea unui număr cât mai însemnat de turişti ca oportunitate de asigurare a bunăstării tuturor proprietarilor de pensiuni turistice.
Însă trebuie să fim conştienţi că turistul zilelor noastre are nevoie de condiţii propice unui sejur montan, iar dacă Arieşeni, ca staţiune turistică, nu este capabilă să i le ofere acesta îşi va schimba destinaţia turistică.
Dezvoltarea turismului prin acţiuni menite a pune în valoare oportunităţile turistice ale comunei va reprezenta axa prioritară şi politică a echipei PDL şi a viitorului primar.
Dragi locuitori ai comunei Arieşeni, pe 10 iunie 2012 avem şansa de a schimba destinul localităţii!
Dumnezeu să ne ajute şi să ne dea gândul cel bun!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]