PAKIV organizează conferința regională de diseminare a rezultatelor proiectului Fem.RRom.
Asociația Pakiv România organizează Conferința regională de diseminare a rezultatelor proiectului “Fem.RRom. – Îmbunătăţirea accesului femeilor de etnie romă pe piaţa muncii şi sprijinirea economiei sociale: promovarea şi dezvoltarea unor servicii integrate prin crearea unor cooperative pentru femei, asigurarea accesului la educaţie formală şi dezvoltarea unor servicii de ocupare specializate şi personalizate”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.
Evenimentul va avea loc în data de 24 septembrie 2012, începând cu ora 10.30 la Sala de conferințe a Hotelului Parc din Alba Iulia și are ca scop prezentarea rezultatelor obținute până în acest moment prin implementarea acestui proiect, cum ar fi promovarea economiei sociale și a instrumentelor inovatoare de incluziune a persoanelor din grupurilor dezavantajate.
La eveniment va fi prezentă și Ștefania Adreescu, manager public în Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale alături de alți invitați din cadrul Autorității de Management pentru Dezvoltarea Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, din instituțiile și autoritățile publice din Regiunea Centru, reprezentanți ai societății civile, precum și ai mediului de afaceri.
Proiectul Fem.RRom este implementat de către Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei în parteneriat cu Asociația Pakiv România, beneficiind de expertiza mai multor parteneri internaționali din Grecia și Portugalia – state în care acest model de proiect a fost aplicat cu succes. Asociația Pakiv România este singurul partener din proiect implicat în relaționarea directă cu persoanele care fac parte din grupul țintă.
Proiectul, în valoare de 18.500.000 lei, a debutat în 2010 și se desfășoară în trei regiuni de dezvoltare: Nord-vest, Sud-vest și Centru. În aceste regiuni au fost înființate trei Ateliere de ocupare ”One-stop” (Oradea, Târgu Jiu și Alba Iulia) unde beneficiarele pot primi toate serviciile personalizate și într-un singur loc. Prin intermediul celor trei Ateliere de ocupare ”One Stop”, peste 1000 de femei rome vor beneficia de servicii de consiliere.
De asemenea, 550 de femei rome vor fi incluse în programele de formare vocațională, din acestea 168 au finalizat deja cursurile, iar celelalte 382 vor finaliza până la sfârșitul anului. Tot în cadrul proiectului, 100 de persoane vor fi orientate profesional, 200 de femei rome vor fi plasate pe piața muncii, iar 100 de mediatori sanitari și școlari și persoane care lucrează în instituții publice – primării, prefecturi – în relația cu persoanele de etnie romă vor participa la un program de specializare în domeniul incluziunii sociale.
În plus, în cele trei regiuni sunt înființate sau în curs de înființare cinci cooperative în care își vor găsi loc de muncă circa 100 de femei de etnie romă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]