Pacienții vor fi întrebați prin SMS despre cum au fost tratați în spital. Proiect la Ministerul Sănătății
Ministerul Sănătății lucrează la un proiect pilot prin care autoritățile încearcă să afle de la pacienți părerea lor despre spitalul în care au fost tratați. Până la finalul mandatului, actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, speră că va fi realizată o aplicație care să funcționeze la nivel național.
Invitat la programul de discuție online cu cetățenii „De vorbă cu ministrul tău”, inițiat de Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Vlad Voiculescu s-a referit și la perfecționarea sistemului de feedback pentru pacienți. „Avem un proiect pilot la Ministerul Sănătății care prevede că fiecare pacient, atunci când părăsește spitalul, va primi un SMS, va fi întrebat cum a fost tratat, dacă a fost mulțumit sau nu”, a declarat ministrul Sănătății.
Proiectul pilot funcționează în acest moment în cinci spitale din țară, dar numele unităților nu au fost comunicate. Nici date despre informațiile colectate până acum.
Ministrul Voiculescu mai spune că va fi realizată o aplicație, care să funcționeze la nivel național, cu ajutorul tinerilor implicați în programul guvernamental Gov IT Hub.
În prezent, există un sistem de feedback pentru pacienți sub forma unor formulare distribuite în spitale, pe care cei tratați le completează și le transmit secretariatului unităților medicale. Or, există numeroase semnale că acest sistem nu funcționează, dat fiind că sunt semnalate foarte puține probleme, deși oamenii se declară tot mai nemulțumiți de sistemul de sănătate.
sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Amenzi drastice pentru cei care hrănesc animale sălbatice: În zonele cu risc crescut de producere a unor incidente ar putea fi montate sisteme video cu circuit închis. „Dacă dai o singură dată mâncare unui urs, l-ai condamnat la moarte”
Amenzi drastice pentru cei care hrănesc animale sălbatice: În zonele cu risc crescut de producere a unor incidente ar putea fi montate sisteme video cu circuit închis. „Dacă dai o singură dată mâncare unui urs, l-ai condamnat la moarte” Ministerul Mediului va crește semnificativ amenzile pentru cei care hrănesc animalele sălbatice, unul din principalele motive […]
Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF plătește „turnatori” voluntari pentru a „pârî” românii datori la stat
Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF plătește „turnatori” voluntari pentru a „pârî” românii datori la stat Statul pregătește o măsură inedită de colectare a datoriilor de la cetățeni. Oricine cunoaște persoane rău platnice, poate „pârî” la ANAF în schimbul unei recompense financiare. Planul de guvernare are trei direcții esențiale Potrivit economistului Iancu Guda, planul de guvernare […]
Bogdan Glăvan: În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști
Bogdan Glăvan: În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști „În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști”, atrage atenția profesorul de economie Bogdan Glăvan. Citește și: […]