Pachete cu alimente 2023 de la UE: Cine se califică pentru acest ajutor și ce anume conțin
Pachete cu alimente 2023 de la UE: Cine se califică pentru acest ajutor și ce anume conțin
Românii pot intra în posesia pachetelor cu alimente oferite de Uniunea Europeană, începând de miercuri, 19 aprilie. Aceștia le pot ridica de la centrele de distribuire cu actele lor de identitate și pe cele ale membrilor familiei.
Veste bună pentru români! Începând de astăzi, aceștia își pot lua pachetele cu alimente oferite de UE. Beneficiari sunt oamenii cu handicap, iar cei mai mulți dintre ei sunt din București.
Vorbim de 122.000 de persoane. Restul sunt din Suceava (90.879 de oameni), Iași (90.196 de oameni), Dolj (89.801 de oameni) şi Bacău (82.410 de oameni).
Potrivit autorităților, anul acesta se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, unui număr de aproximativ 2,4 milioane de oameni aflați în situații vulnerabile.
Ce produse conțin pachetele de la UE
Este important de menționat că fiecare pachet cântărește 24 de kilograme și conține: făină albă de grâu (cinci pungi de 1 kg), mălai (patru pungi de 1 kg), paste făinoase (două pungi de 400 g), ulei (patru sticle de 1 l), zahăr (două pungi de 1 kg) și orez (patru pungi de 1 kg).
De asemenea, pachetele mai conțin: conserve din carne de vită (cinci cutii de 300 g), conserve din carne de porc (trei cutii de 300 g), conserve pate de ficat de porc (cinci cutii de 200 g), borcane de compot de fructe (două borcane de 720 ml), gem de fructe (un borcan de 360 g) și gem de fructe dietetic (un borcan de 360 g).
Persoanele care profită de aceste ajutoare și le vând riscă sancțiuni uriașe, după cum a anunțat, de curând, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş. Mai mult decât atât, persoanele care sunt prinse că fac acest lucru riscă să fie excluse din lista beneficiarilor.
Sursa: impact.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024 Datoria externă totală a României a atins un nivel record în primele 9 luni ale anului 2024, pe fondul unei inflații galopante și a cheltuielilor administrative exorbitante. Citește și: Alimentele în […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii5 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii