Pachete cu ajutoare alimentare 2024: De unde vor putea românii să ridice ajutorul din partea statului
Pachete cu ajutoare alimentare: De unde vor putea românii să ridice ajutorul din partea statului
În acest an, românii cu venituri mici vor beneficia de pachete cu ajutoare alimentare care conțin mai multe produse de bază.
Guvernul a aprobat, recent, hotărârea pentru aprobarea mecanismului de implementare a măsurilor de acordare a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate, în perioada 2024-2027, regulile de acordare, modalitatea şi frecvenţa măsurilor de sprijin, precum şi instituţiile responsabile.
Românii din categorii defavorizate primesc, anul acesta, ajutoare alimentare. În anul 2024, sprijinul material sub formă de pachete cu alimente este în cuantum de maxim 125 lei și se acordă o dată la 6 luni, următoarelor categorii de persoane defavorizate:
a) familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016, cu modificările şi completările ulterioare;
b) membrii familiilor beneficiare de ajutor pentru familia cu copii acordată în baza Legii nr. 196/2016 cu modificările şi completările ulterioare;
c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă stabilite în urma anchetelor sociale efectuate la nivelul unităților administrației publice în a cărei rază teritorială își au domiciliul sau reședința.
De unde se ridică pachetele
Identificarea categoriilor de destinatari finali se realizează de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale prin grija entităţilor aflate sub autoritatea, în coordonarea sau în subordinea acestuia precum și de unitățile administrației publice în a cărei rază teritorială își au domiciliul sau reședința pentru persoanele fără adăpost.
Unitățile administrației publice în a cărei rază teritorială își au domiciliul sau reședința destinatarii finali distribuie pachetele cu alimente către aceștia Pachetele cu alimente se ridică personal de către destinatarii finali de la centrele de distribuire, stabilite de reprezentantului legal al unității administrației publice în a cărei rază teritorială își au domiciliul sau reședința, pe baza actului de identitate sau a documentului eliberat de unitatea administrației publice în a cărei rază teritorială își au domiciliul sau reședința și care atestă identitatea destinatarului, prin mijloacele stabilite de către acesta.
Ridicarea personală a ajutoarelor alimentare distribuite sub formă de pachete de alimente, se face în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului de alimente de către destinatarii finali.
Pentru destinatarii finali nedeplasabili, unitățile administrației publice în a cărei rază teritorială își au domiciliul sau reședința au obligația de a asigura serviciul de livrare a pachetului cu alimente la domiciliul sau reședința acestora.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024 Datoria externă totală a României a atins un nivel record în primele 9 luni ale anului 2024, pe fondul unei inflații galopante și a cheltuielilor administrative exorbitante. Citește și: Alimentele în […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii5 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii