Rămâi conectat

Curier Județean

Pachete alimentare pentru elevii din Câmpeni: Aproape 600 de copii vor primi zilnic o gustare rece și un fruct

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Pachete alimentare pentru elevii din Câmpeni: Aproape 600 de copii vor primi zilnic o gustare rece și un fruct

Aproape 600 de elevi aparținând Școlii Gimnaziale Câmpeni și subunităților sale vor beneficia de pachete alimentare care vor distribuite zilnic copiilor.

Administrația locală de la Câmpeni a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația cu privire la procedura de achiziție publică pentru achiziţionarea de pachete alimentare care se vor distribui zilnic, către un număr de aproximativ 582 copii.

Autoritatea contractantă dorește achiziţionarea de pachete alimentare care se vor distribui zilnic, către un număr de aproximativ 582 copii aparținând Școlii Gimnaziale Câmpeni și subunitățile sale.

Citește și: Atelierul de practică al Liceului Tehnologic Silvic din Câmpeni, dotat cu materiale și echipamente didactice în valoare de peste 320.000 de lei

 

Valoarea estimată, fără TVA, este de 1.149.247,7 lei, iar durata contractului este de 9 luni.

Obiectivul general al proiectului constă în susținerea participării la cursuri pe durata învățământului obligatoriu, pentru a stimula motivația pentru învățare, precum și pentru a sprijini preșcolarii și elevii din medii defavorizate, ținând seama de faptul că accesul redus la educație accentuează inegalitatea de șanse între elevi, determinând pe termen lung creșterea ratei de părăsire timpurie a școlii și a abandonului școlar.

Pachet alimentar:

-produse de panificație din făină – pâine feliată sau batoane/chifle – 80 g – maximum 50% din greutatea totală a pachetului,

-produse din carne şi/sau brânzeturi/derivate din lapte – 40 g – minimum 25% din greutatea totală a pachetului

-legume – roşii, castraveți, salată sau alte produse similare (nu se vor folosi legume murate)- 40 g – maximum 25% din greutatea totală a pachetului.

La acestea se va adăuga un fruct.

Pachetele alimentare vor include 1 (una/o) gustare rece si un fruct conform caietului de sarcini.

Variantele orientative de meniu, redate mai jos:

1. sandvici cu unt, şuncă, caşcaval şi legume – roşii, castravete,ardei, salată:

2. sandvici cu piept de pui la grătar sau pulpă de pui dezosată la grătar cu legume crude – gogoşar, varză, morcov. (primele 2 sunt in baza sugestiilor Institutului Național de Sănătate Publică)

3. Sandvici cu salam uscat: baghetă/chiflă, salam uscat, caşcaval, salată, ardei.

4. Sandvici cu şuncă de porc/pui: baghetă/chifla, şuncă de porc/pui, caşcaval, salată, ardei/roşii.

5. Sandvici cu ceafa/ cotlet de porc la grătar sau cuptor cu ardei, salata, roşii

6. Sandvici cu piept de curcan la cuptor sau grătar şi legume crude

7. Sandvici cu brânză tip Feta, avocado, măsline și roşii.

Pachetul alimentar trebuie să conțină şi un fruct întreg la alegere: măr, pară, banană, mandarină/clementină, portocală etc.

Varianta de pachet alimentar va fi schimbată zilnic, atât în ceea ce privește tipul Sandvici-ului cât și a fructului.

Produsele de panificație vor fi unse cu unt sau cremă de brânză.

Variantele de meniu enumerate mai sus pot fi adaptate de achizitor în funcție de modificările legislative ce pot interveni pe durata derulării contractului de furnizare.

La nivelul unităților de învățământ beneficiare există copii cu nevoi alimentare speciale, respectiv:

• 7 copii care vor beneficia de meniu fără carne de porc (motive religioase)
• 1 copil care va beneficia de meniu fără oua (alergie)
• 1 copil care va beneficia de meniu fără grapefruit, apă minerală, fasole, varză, ouă.

Pachetul alimentar trebuie pregătit în dimineața zilei în care se servește, păstrându-se în condiții sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și în condiții igienico-sanitare și la temperaturi corespunzătoare, conform legislației în vigoare.

Produsele alimentare sunt livrate zilnic din unități autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranța alimentelor şi sunt păstrate până la servire, dacă hrana nu este servită într-un interval de 60 de minute de la livrare, în unitățile de învățământ preuniversitar, în condiții igienico-sanitare şi de siguranța alimentelor, potrivit prevederilor legislației în vigoare

Continutul pachetului alimentar cât și tipul acestuia vor putea fi adaptate în funcție de modificările survenite în legislația aplicabilă, la cererea achizitorului.

Termenul maxim pentru consumul produselor transportate de la furnizor către unitățile şcolare, respectiv elev sau preşcolar, după caz, va fi de:

a) ziua producerii pentru masa caldă;

b) 24 de ore de la momentul ambalării pentru sandviciuri.

În situația în care hrana nu este servită într-un interval de 60 de minute de la livrare, produsele alimentare sunt păstrate, până la servire, în spații amenajate, în care sunt asigurate condițiile de manipulare şi depozitare indicate de producător, în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind igiena şi siguranța produselor alimentare, condiții care să poată fi monitorizate şi controlate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ȘTIREA TA | Sens unic pe strada Basarabiei din Alba Iulia, dar nu pentru toată lumea…

Lucian Daramus

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA | Sens unic pe strada Basarabiei din Alba Iulia, dar nu pentru toată lumea… De exact zece ani, mai precis de la mijlocul lunii februarie 2015, s-a revenit la circulația în sens unic pe strada Basarabiei din Alba Iulia. Autoturismele pot parcurge strada Basarabiei doar dinspre strada Octavian Goga către Bulevardul Ferdinand […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea