Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Victor Negrescu: Toate spitalele din județul Alba vor primi finanțare pentru aparatură medicală de ultimă generație

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În acest an, Guvernul României a alocat Ministerului Sănătății un buget istoric – 50 de miliarde de lei

Sănătatea este o prioritate pentru Partidul Social Democrat. Guvernul României a alocat Ministerului Sănătății, în acest an, un buget istoric, 50 de miliarde de lei, pentru a repara greșelile comise de PDL, azi PNL, care a închis spitalele, privând românii de un drept fundamental.

Prin fondurile alocate în acest an Ministerului Sănătății Guvernul asigură modernizarea și dotarea spitalelor, achizițiile de aparatură și echipamente medicale noi, introducerea de noi programe de sănătate și dezvoltarea celor existente, introducerea de noi molecule pe listele de medicamente compensate. Românii nu vor mai suferi de lipsa medicamentelor și vor avea acces inclusiv la tratamente inovative, de ultimă generație.

Această politică asumată de guvernarea PSD aduce, spre exemplu, medicamente bazate pe 12 noi molecule, pentru pacienții cu afecțiuni oncologice. Ministerul Sănătății a încheiat deja 12 acorduri-cadru, pe o perioadă de 2 ani, pentru achiziția acestor medicamente a căror valoare ajunge la 1 miliard de lei.

  • În acest an – 19 milioane de lei pentru aparatură medicală și 11 milioane de lei pentru programe de sănătate, în județul Alba

Toate spitalele din județul Alba vor primi, în 2019, finanțare pentru aparatură medicală modernă, în funcție de necesități. Valoarea totală a aparaturii care va fi finanțată în acest an se ridică la 19 milioane de lei. Ministerul Sănătății nu se oprește aici, iar pentru programele de sănătate spitalele din județ primesc finanțare de 11 milioane de lei. Aceste elemente au fost reconfirmate vineri, prin prezența la Alba Iulia a prim-ministrului Viorica Dăncilă și a ministrului Sănătății, Sorina Pintea.

De asemenea, să nu uităm că spitalele din județ au primit constant finanțare de la Ministerul Sănătăți,i pentru achiziția de aparatură și echipamente medicale.

  • Investiții recente în aparatură medicală

Spre exemplu, la Spitalul Orășenesc Câmpeni au ajuns peste 210.000 de lei pentru un sistem de ultrasonografie modern, Spitalul Orășenesc Abrud a primit 300.000 de lei pentru un aparat radiologic digital, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – aproape 2,7 milioane de lei pentru un computer tomograf de 128 de slice-uri și 700.000 de lei pentru un aparat de radioterapie digitală.

  • 20 de milioane de lei pentru construirea noi secții de psihiatrie a spitalului județean

Trebuie amintit, totodată, că proiectul depus de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, privind construirea noii secții de psihiatrie cu ambulatoriu, paturi, săli de tratamente, consultații, a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care prin Compania Națională de Investiții se va ocupa de toate demersurile necesare construcției. Suma totală care va fi investită este de aproape 20 de milioane de lei.

Acestea sunt cifre care prezintă realitatea – nu amăgiri, fapte – nu promisiuni deșarte, creșteri de salarii pentru medici și asistente – nu tăieri. În guvernarea PSD pacientul este în centrul sistemului medical și trebuie să primească serviciile și tratamentele medicale de care are nevoie, când are nevoie!

  • 67 de spitale – închise de PNL-PDL

Să nu uităm că, în anul 2011, 67 de spitale au fost închise, rând pe rând, de ”liberalii” care astăzi spun că România și românii sunt ”în primul rând”! Deveniți peste noapte urmași ai lui Hipocrate, ”liberalii” ne mai dau și lecții de sănătate. Tocmai ei, cei care au închis, în Alba, Spitalul Orășenesc Ocna Mureș, Spitalul de Boli Cronice Zlatna și Centrul de Sănătate Baia de Arieș! Acum și-au schimbat doar culoarea, precum lupul blana, dar au rămas la fel, nu le pasă de români, și nici de problemele lor!

  • Sănătatea, prioritatea lui Victor Negrescu în Parlamentul European

Europarlamentarul de Alba Victor Negrescu a promovat în Parlamentul European mai multe inițiative destinate alocării de fonduri europene pentru sănătate și accesul la cele mai bune tratamente medicale din Europa pentru pacienți. De exemplu, proiectul pilot în valoare de 1 milion de euro inițiat de Victor Negrescu pentru servicii medicale de calitate în mediul rural și urbanul mic poate deveni, în viitor, o soluție de finanțare permanentă, iar campania pentru o Garanție Europeană pentru Sănătate a condus la schimbarea unor reglementări europene în favoarea pacienților.

Comandat de PSD, executat de UNIREA PRES SRL, CMF: 41190008


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea