Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Sumă record, de 240 de milioane de euro, alocată de Guvern județului Alba pentru investiții

Andreea Ștefan

Publicat

în

Circa 240 de milioane de euro sunt alocate de Guvernul României, cu sprijinul Partidului Social Democrat, județului Alba, pentru investiții. O parte sunt finalizate, iar celelalte sunt în faza de derulare sau în etapa de contractare. Vorbim inclusiv de investiții unice în județ, precum construirea primei creșe în mediul rural, la Galda de Jos, sau de proiecte așteptate de zeci de ani – construirea podului de la Căpud peste râul Mureș, unde oamenii trec apa cu brudina.

Asfaltăm și reabilităm – 210 drumuri comunale

Investițiile la peste 40 de tronsoane de drumuri comunale, pe diferite suprafețe, au fost finalizate. Între acestea amintim: DC 1 (2.7km), DC 129 (2.6km), DC 72: DJ 107 H, DC 16, DC 93, DC 121, DC 33. Lucrări de investiții la peste 140 de drumuri din comune, pe diferite porțiuni, sunt în derulare. Între acestea menționăm: DC 141 (3,4 km), DC 97, DC 212, DC 306, DC 125, DC 204, DC 98, DC 82, DC 83, DC 81, DC 152, DC 184, DC 137, DC 130, DC 133, DC 121, DC 94. În contractare avem peste 20 de drumuri, iar lucrările vor începe în curând. Între acestea se numără: DS7, DS 8, DJ 750 (Gârda de Sus), DC 195.

Construim de la zero creșe, grădinițe și reabilităm școli

Guvernul României a alocat finanțare pentru construirea a trei grădinițe în Ciugud, Valea Lungă și Unirea, iar la Galda de Jos se ridică o creșă. De asemenea, cu bani de la Guvern, se reabilitează și se modernizează 18 creșe și grădinițe din județ, iar în cazul altor trei astfel de unități de învățământ investițiile sunt în contractare. De asemenea, cu sprijinul PSD, până în prezent s-au modernizat 6 școli, 22 sunt în proces de reabilitare, iar 11 în contractare.

Modernizăm sistemele de iluminat

Cu bani de la Guvernul României modernizează sistemul de iluminat public din 11 comune ale județului Alba: Almașu Mare, Bucium, Ciuruleasa, Cricău, Doștat, Livezile, Noșlac, Ohaba, Pianu, Roșia Montană și Sâncel.

Construim, extindem și dotăm dispensare comunale

Cu sprijinul Guvernului României se construiesc, modernizează, extind sau dotează 7 dispensare în comunele județului nostru. La Arieșeni, dispensarul se extinde și se reabilitează, iar la Cergău, Bucerdea Grânoasă, Scărișoara și Ocoliș se construiesc dispensare noi. La Daia Română, dispensarul se reabilitează, iar la Lunca Mureșului unitatea medicală se modernizează și se dotează cu echipamente medicale.

Alocăm fonduri pentru 23 de case de cultură și cămine culturale

Astfel de investiții sunt la Arieșeni, Berghin, Daia Română, Doștat, Lupșa, Mirăslău, Pianu sau Zlatna.

Investim în poduri din 10 localități

La Aiud, Blaj, Teiuș, Albac, Blandiana, Ciugud, Crăciunelu de Jos, Ocoliș, Scărișoara și Vadu Moților.

Construim, extindem și modernizăm – 63 de sisteme de canalizare, alimentare cu apă și stații de epurare

Între localitățile beneficiare se numără: Aiud, Zlatna, Berghin, Bucerdea Grânoasă, Bucium sau Jidvei.

Fiecare unitate administrativ-teritorială a județului Alba a beneficiat sau va benefica de cel puțin un proiect de investiții. De exemplu comune precum Daia Română și Bistra au primit peste 5 milioane de euro. Aceste fonduri au fost alocate județului nostru datorită eforturilor echipei PSD, conduse de deputatul Ioan Dîrzu, senatorul Daniel Breaz și europarlamentarul de Alba Victor Negrescu.

Partidul Social Democrat este prima formațiune politică din România care sprijină direct dezvoltarea județului Alba. Grație PSD, banii nu mai rămân la București și nu mai trebuie să să stăm la ușa guvernanților, așa cum se întâmpla pe timpul guvernării PNL-PDL când Elena Udrea era plimbată cu caleașca prin Cetate.

Partidul Social Democrat este partidul care îi tratează cu respect pe cetățenii județului Alba și care se luptă pentru drepturile și dezvoltarea României!

Comandat de PSD, publicat de UNIREA PRES SRL, CMF: 41190008


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea