Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Hariton Paul – Lucian: ”Obiective concrete pentru cetăţenii judeţului Alba”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

paul-haritonSunt Hariton Paul – Lucian, candidatul PMP pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Reprezint zona Teiuş – Aiud – Ocna Mureş, o zonă mai puţin dezvoltată din punct de vedere economic comparativ cu zona Sebeş-Blaj.

Cum văd eu lucrurile? O prioritate în procesul de dezvoltare economică este consolidarea infrastructurii şi crearea de facilităţi pentru investitori. Reducerea numărului de şomeri este posibilă prin realizarea unui pol de dezvoltare economică pe ruta Teiuş – Aiud – Ocna Mureş, fapt care ar genera sute de locuri de muncă. Din cauza deficitului de locuri de muncă şi a condiţiilor stufoase de a selecta un candidat pentru un anume post vacant, majoritatea tinerilor, prospăt absolvenţi, fără experienţă în muncă, sunt nevoiţi să îşi câştige experienţa necesară ca voluntari în anumite instituţii publice sau ONG-uri, nefiind remuneraţi, fără să li se recunoască vechimea în muncă ca stagiu de cotizare, nefiind asiguraţi din punct de vedere medical.

Astfel, în programul meu este inclus actul de modificare a legii voluntariatului prin recunoaşterea voluntariatului ca vechime în muncă, nu doar ca experienţă în domeniul în care se activează, cât şi recunoaşterea ca vechime în muncă a celor care prestează anumite activităţi sportive sau culturale în cadrul asociaţiilor sau fundaţiilor.

Absorbţia de fonduri europene reprezintă pentru multe persoane un subiect tabu. Consider necesară reducerea condiţiilor de eligibilitate cât şi simplificarea procedurilor de întocmire a documentaţiei necesare accesării de fonduri europene.

Consider necesară o platformă on-line unde cetăţenii fiecărei localităţi să se poată adresa conducerii locale în privinţa soluţionării problemelor, şi unde să poată fi publicate anumite anunţuri. Reţeaua plagiatelor dezvoltată în ultimii ani, promovările şi beneficiile de care au profitat unii politicieni, magistraţi sau înalţi ofiţeri din serviciile de informaţii ca urmare a unor doctorate obţinute prin fals constituie o importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale, slăbind în mod evident statul român.

Susţin depolitizarea managementului în educaţie, introducerea de standarde de evaluare a universităţilor, instalarea unor filtre credibile care să facă imposibile plagiatele şi abaterile de la etica universitară, alocarea resurselor în învăţământul superior doar în funcţie de calitatea rezultatelor, a producţiei ştiinţifice şi a încadrării absolvenţilor în piaţa muncii, transparenţă totală în actele decizionale ale şcolilor şi instituţiilor din educaţie, precum şi salarizarea personalului în funcţie de performanţă, măsurată prin progresul şcolar al elevilor.

Vă îndemn la vot pe data de 11 decembrie 2016, unde să alegeţi Partidul Mişcarea Populară, un partid în slujba cetăţeanului.

Publicat de SC Unirea Pres SRL la comanda PMP Alba; Cod mandatar financiar PMP Alba 11160002

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Centrul de tineret cu bazin de înot, sală de gimnastică și bowling de la Teiuș, tot mai aproape de finalizare: Stadiul lucrărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centrul de tineret cu bazin de înot, sală de gimnastică și bowling de la Teiuș, tot mai aproape de finalizare: Stadiul lucrărilor Lucrările la noul centru de tineret care se construiește pe str. Clujului, pe locul târgului din Teiuș, sunt tot mai aproape de finalizare. În aceste zile se lucrează la finisajele interioare, se montează […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea