(P) Filofteia Barstan: „Vreau o viaţă mai bună pentru oamenii din Munţii Apuseni!”
Mă numesc Filofteia Barstan, sunt candidat la funcţia de senator pentru Parlamentul României. Întotdeauna am fost urechea care a ascultat şi vocea care a exprimat nevoile celor din jur.
Ştiu, pot şi vreau să fiu vocea lor în Parlamentul României. Ştiu că pensia e prea mică, pentru că şi mama mea e pensionară. Ştiu că tinerii, la început de drum în carieră şi în familie, se descurcă destul de greu. Ştiu că ţăranii se descurcă foarte greu, pentru că sunt şi eu fiică de ţăran. Ştiu toate problemele omului de rând, pentru că şi eu sunt unul dintre ei.
Cu pasiune şi determinare m-am implicat în viaţa politică şi cred că este timpul să merg mai departe. Nevoile oamenilor sunt foarte mari, însă sunt încrezătoare că voi fi în măsură să le fac auzite, luate în seamă şi cuprinse în conţinutul legilor care vor fi adoptate în viitorul Parlament.
În mediul rural condiţiile de viaţă şi oportunităţile de dezvoltare ale copiilor continuă să fie mult inferioare celor din mediul urban. Natalitatea a scăzut alarmant în Munţii Apuseni. Lipsa locurilor de muncă aproape a golit munţii de tineri care au plecat oriunde prin Europa pentru a munci şi a câştiga o pâine.
Fără politici coerente România riscă agravarea unor procese cum sunt: reducerea natalităţii, reducerea numărului absolut al populaţiei, îmbătrânirea demografică, reducerea numărului persoanelor active şi creşterea numărului de persoane inactive. Partidul Mişcarea Populară propune soluţii sustenabile pentru redresarea demografică şi creşterea natalităţii, iar în acest scop a introdus în Parlamentul României o iniţiativă legislativă care să stimuleze construcţia de creşe şi grădiniţe.
Sărăcia comunităţilor din zonele defavorizate limitează posibilităţile părinţilor de a oferi copiilor resursele necesare educaţiei. Educaţia se formează în primul rând în căldura şi încrederea din familie. Aici copilul învaţă să spună adevărul, să fie cinstit, să aprecieze frumosul, să respecte munca şi să se achite de responsabilităţi. Pe bună dreptate, în limbajul popular se spune despre cineva că „are cei şapte ani de-acasă” pentru că aceştia sunt cruciali pentru tot restul vieţii.
Părinţii au datoria de a le forma copiilor conştiinţa, caracterul, voinţa, personalitatea şi simţul responsabil dinainte ca cei mici să ajungă pe băncile şcolilor. Abandonul şcolar reprezintă o problemă gravă cu care se confruntă societatea din mediul rural. Copiii moţilor au ajuns să părăsească sistemul educaţional înaintea obţinerii unei calificări sau pregătiri profesionale complete sau înaintea încheierii actului de studiu început. Cu toate că unii dintre copiii moţilor provin din familii cu un potenţial financiar modest, datorită inteligenţei de care dispun ajung să facă parte din rândurile tinerilor admişi la universităţile de elită din ţară, spre mândria părinţilor, a dascălilor care i-au format şi a zonei din care provin.
Partidul Mişcarea Populară poate, prin oamenii săi, să aducă această schimbare de care avem cu toţii nevoie. Fiţi alături de noi pe 11 decembrie pentru a face o alegere bună.
Votaţi PMP! Filofteia BARSTAN, candidat la funcţia de senator pentru Parlamentul României din partea PMP Alba
Publicat de SC Unirea Pres SRL la comanda PMP Alba; Cod mandatar financiar PMP Alba 11160002
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii