Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

(P) De ce iubesc oamenii jocurile de noroc?

Andreea Ștefan

Publicat

în

Nu e un secret pentru nimeni că majoritatea amatorilor de jocuri de noroc sunt „pe minus’’. O spun mare parte din cei care joacă, o spun statisticile și studiile realizate de diverse entități și, mai presus de toate, acest lucru se înțelege și din numărul mare de operatori de gambling din lume, care nu ar putea să-și desfășoare activitatea, dacă procentul jucătorilor „pe plus’’ ar fi mai mare decât cel al pierzătorilor.

Totuși, chiar și în aceste condiții, jocurile de noroc au atras de-a lungul istoriei și încă atrag foarte multe persoane, astfel că este destul de interesant de aflat care sunt principalele motive ce stau la baza acestui fapt. Potrivit unui material publicat pe healthyplace.com, iată de ce le plac oamenilor jocurile de noroc.

În primul rând, este vorba despre potențialele câștiguri, fabuloase în unele cazuri (cele mai mari câștiguri sunt de ordinul a milioane de dolari și sunt câștigate în urma unor jackpoturi progresive, oferite, destul de rar ce-i drept, la anumite sloturi). Să luăm un exemplu din zona pariurilor sportive. Foarte mulți pariori, cel puțin în țara noastră, plasează de regulă bilete multiple cu un număr mare de selecții și o miză destul de neînsemnată, 5-10 lei, sume pe care în mod normal le-ai cheltui pe un suc, o bere, un hamburger sau un pachet de țigări. Datorită numărului mare de selecții, un astfel de bilet câștigător îi va aduce celui care l-a plasat câștiguri de zeci, sute sau chiar mii de ori mai mari decât miza jucată, rămânând mult timp în memoria acestuia, spre deosebire de cele pierdute, care, pe termen lung, vor depăși sumele câștigate, în cazul celor mai multe persoane. Oricum ar fi, specialiștii spun că nu sunt probleme dacă banii alocați lunar la pariuri nu depășesc 10-15% din venituri, iar jocurile de noroc rămân în zona de divertisment.

 Nevoia de adrenalină. Un alt motiv pentru care oamenilor le plac jocurile de noroc este adrenalina generată în timpul jocului, de întrebări precum ,,Câștigă echipa (jucătorul) pe care am pariat?’’, ,,Oare ce câștiguri acumulez la rundele bonus (sloturi)?’’, ,,Următorul număr (bingo) va fi cel care transformă talonul meu de joc în cel câștigător?’’ etc. Sentimentul anticipării, amestecat cu mirajul câștigurilor și chiar teama de a pierde bani, creează o stare emoțională unică, o descătușare de adrenalină, pe care mulți încearcă să o obțină în diverse feluri.

Nevoia de evadare. Fie că e vorba de un cazino terestru de lux sau un operator online, momentele petrecute accesând diferite jocuri de noroc te ajută să ieși din rutină și să te deconectezi de la problemele cotidiene, iar acest lucru nu e deloc rău, dacă nu pierzi mai mult decât îți poți permite buzunarul sau nu rămâi mai mult timp decât ar trebui în fața jocurilor. Si, la fel ca si in multe alte cazuri, actiunea se muta online. Nu de alta, dar majoritatea operatorilor online, la fel ca și marile cazinouri din Vegas, Macao, Monaco etc, oferă clienților „tot tacâmul’’ în materie de gambling, astfel că unii dintre ei pot pierde noțiunea timpului în timpul unei sesiuni de joc. Nu rare sunt cazurile când un client accesează contul sau de pariuri Fortuna (sponsor al echipei naționale de fotbal a României) sau un alt operator de gambling online de top precum Unibet, Betano, NetBet, Betfair etc și ajunge să joace la cele mai bune sloturi online, la mesele de ruletă și blackjack sau în camerele de bingo, petrecând în unele cazuri mai mult timp decât își propune în mod inițial.

În țara noastră, pariurile sportive sunt la mare modă, dovadă fiind numărul mare de agenții de pariuri stradale, dar și cel al operatorilor online licențiați de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Vestea bună este că, potrivit unor studii GfK realizate în anii anteriori, stăm bine la capitolul Dependență de Gambling, procentul persoanelor ce au probleme (mai mici sau mai mari) legate de jocuri de noroc fiind 0.6%, în condițiile în care media în Europa era cuprinsă între 0.5% și 2.0%.

sursa foto: stock.adobe.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

19 martie: Ziua paşaportului românesc

Ziarul Unirea

Publicat

în

19 martie: Ziua paşaportului românesc Anual, la 19 martie, este sărbătorită Ziua paşaportului românesc, dată la care, în anul 1912, regele Carol I a promulgat, prin Înaltul Decret Regal nr. 1758, prima lege modernă referitoare la paşapoarte, denumită ”Lege asupra paşapoartelor”. Documentul de călătorie românesc cunoscut sub termenul de paşaport fusese menţionat, pentru prima dată, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea