(P) De ce iubesc oamenii jocurile de noroc?
Nu e un secret pentru nimeni că majoritatea amatorilor de jocuri de noroc sunt „pe minus’’. O spun mare parte din cei care joacă, o spun statisticile și studiile realizate de diverse entități și, mai presus de toate, acest lucru se înțelege și din numărul mare de operatori de gambling din lume, care nu ar putea să-și desfășoare activitatea, dacă procentul jucătorilor „pe plus’’ ar fi mai mare decât cel al pierzătorilor.
Totuși, chiar și în aceste condiții, jocurile de noroc au atras de-a lungul istoriei și încă atrag foarte multe persoane, astfel că este destul de interesant de aflat care sunt principalele motive ce stau la baza acestui fapt. Potrivit unui material publicat pe healthyplace.com, iată de ce le plac oamenilor jocurile de noroc.
În primul rând, este vorba despre potențialele câștiguri, fabuloase în unele cazuri (cele mai mari câștiguri sunt de ordinul a milioane de dolari și sunt câștigate în urma unor jackpoturi progresive, oferite, destul de rar ce-i drept, la anumite sloturi). Să luăm un exemplu din zona pariurilor sportive. Foarte mulți pariori, cel puțin în țara noastră, plasează de regulă bilete multiple cu un număr mare de selecții și o miză destul de neînsemnată, 5-10 lei, sume pe care în mod normal le-ai cheltui pe un suc, o bere, un hamburger sau un pachet de țigări. Datorită numărului mare de selecții, un astfel de bilet câștigător îi va aduce celui care l-a plasat câștiguri de zeci, sute sau chiar mii de ori mai mari decât miza jucată, rămânând mult timp în memoria acestuia, spre deosebire de cele pierdute, care, pe termen lung, vor depăși sumele câștigate, în cazul celor mai multe persoane. Oricum ar fi, specialiștii spun că nu sunt probleme dacă banii alocați lunar la pariuri nu depășesc 10-15% din venituri, iar jocurile de noroc rămân în zona de divertisment.
Nevoia de adrenalină. Un alt motiv pentru care oamenilor le plac jocurile de noroc este adrenalina generată în timpul jocului, de întrebări precum ,,Câștigă echipa (jucătorul) pe care am pariat?’’, ,,Oare ce câștiguri acumulez la rundele bonus (sloturi)?’’, ,,Următorul număr (bingo) va fi cel care transformă talonul meu de joc în cel câștigător?’’ etc. Sentimentul anticipării, amestecat cu mirajul câștigurilor și chiar teama de a pierde bani, creează o stare emoțională unică, o descătușare de adrenalină, pe care mulți încearcă să o obțină în diverse feluri.
Nevoia de evadare. Fie că e vorba de un cazino terestru de lux sau un operator online, momentele petrecute accesând diferite jocuri de noroc te ajută să ieși din rutină și să te deconectezi de la problemele cotidiene, iar acest lucru nu e deloc rău, dacă nu pierzi mai mult decât îți poți permite buzunarul sau nu rămâi mai mult timp decât ar trebui în fața jocurilor. Si, la fel ca si in multe alte cazuri, actiunea se muta online. Nu de alta, dar majoritatea operatorilor online, la fel ca și marile cazinouri din Vegas, Macao, Monaco etc, oferă clienților „tot tacâmul’’ în materie de gambling, astfel că unii dintre ei pot pierde noțiunea timpului în timpul unei sesiuni de joc. Nu rare sunt cazurile când un client accesează contul sau de pariuri Fortuna (sponsor al echipei naționale de fotbal a României) sau un alt operator de gambling online de top precum Unibet, Betano, NetBet, Betfair etc și ajunge să joace la cele mai bune sloturi online, la mesele de ruletă și blackjack sau în camerele de bingo, petrecând în unele cazuri mai mult timp decât își propune în mod inițial.
În țara noastră, pariurile sportive sunt la mare modă, dovadă fiind numărul mare de agenții de pariuri stradale, dar și cel al operatorilor online licențiați de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Vestea bună este că, potrivit unor studii GfK realizate în anii anteriori, stăm bine la capitolul Dependență de Gambling, procentul persoanelor ce au probleme (mai mici sau mai mari) legate de jocuri de noroc fiind 0.6%, în condițiile în care media în Europa era cuprinsă între 0.5% și 2.0%.
sursa foto: stock.adobe.com
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
3 octombrie, Ziua Mondială a Arhitectului și a Arhitecturii. Curiozități arhitecturale din întreaga lume
3 octombrie, Ziua Mondială a Arhitectului și a Arhitecturii. Curiozități arhitecturale din întreaga lume Nevoia umană de a construi s-a transformat într-o profesie și, în acest proces, a fost atrase tot felul de persoane excentrice, vizionari și chiar încăpățânați. Istoria lungă a arhitecturii și abundența de personaje interesante, este plină de povești surprinzătoare. Istoria construcțiilor omenești […]
Secțiune Articole Similare
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Ziarul „Unirea” din Alba Iulia angajează REDACTORI pentru ediția online. Cerințe și responsabilități
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
1 octombrie: Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare cu cruce roşie pentru creştini
-
Opinii - Comentariiacum o zi
2 octombrie: Sfântul Sfinţit Mucenic Ciprian şi Sfânta Mucenică Iustina. Cum a fost adus un mare vrăjitor la credinţa creştină de către o fecioară
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Obiceiuri și superstiții în luna OCTOMBRIE. De ce 1 octombrie e sărbătoarea femeilor şi cum atragi norocul în dragoste
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
29 septembrie: Ziua Mondială a Inimii. Bolile cardiovasculare, cauza principala de deces si dizabilitate la nivel mondial
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice