Mâncarea de tip fast-food tot mai mult preferată de români. Creșteri semnificative în vânzări în primul semestru

Creșterile financiare ale restaurantelor din anul acesta atestă faptul că tot mai mulți români preferă mâncarea de tip fast-food, în raport cu procentul vânzărilor de anul trecut. Restaurantele precum KFC, Pizza Hut, Taco Bell au înregistrat vânzări mai mari cu până la 284%.  

Românii preferă tot mai mult mâncarea de tip fast-food! Vânzări cu aproape o treime mai mari în primul semestru.

ELIT

Românii preferă tot mai mult mâncarea de tip fast-food, iar acest lucru se vede şi la nivelul vânzărilor. Unul dintre cei mai importanţi jucători de pe această piaţă, Sphera Franchise Group, a raportat un profit şi vânzări consolidate în creştere.

Sphera Franchise Group a raportat un profit în creştere cu 6,2% din exploatarea restaurantelor în primul semestru al acestui an, la 49,4 milioane lei, şi vânzări consolidate de 446 milioane de ei, mai mari cu 27,3% faţă de perioada similară a anului precedent.

„Profitul din exploatarea restaurantelor a crescut cu 6,2% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 49,4 milioane RON, susţinut de o creştere anuală de 35% în T2. EBITDA a avansat cu 17,0% până la 36,7 milioane RON (8,2% din vânzări), pe fondul unui avans de 69% în trimestrul doi (9,2% din vânzări), în timp ce profitul net anual a fost cu 3,5% mai mic, respectiv 18,1 milioane RON, după o creştere de 109% în T2. Îmbunătăţirea marjei în trimestrul doi se datorează atât marjelor mai bune la nivelul restaurantelor, cât şi cheltuielilor generale şi administrative (G&A) mai mici”, se arată într-un comunicat al companiei.

În primul semestru, vânzările KFC în România şi Moldova au înregistrat o creştere anuală de 19,3%, în timp ce vânzările Pizza Hut au avansat cu 7,4%, iar KFC Italia şi Taco Bell au avut vânzări mai mari cu 284%, respectiv 201%.

„Rezultatele financiare foarte bune din trimestrul al doilea confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât şi al profitului, până în acest moment. Când m-am alăturat echipei Sphera, la începutul lunii mai, am găsit o echipă extraordinară şi o organizatie operaţională solidă, care îmi oferă încredere deplină în capacitatea noastră de a atinge promisiunile făcute”, a declarat George Argentopoulos, CEO Sphera Franchise Group.

Acţiunile Sphera Franchise Group, unul dintre cei mai importanţi operatori din domeniul foodservice din România, au intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu simbolul bursier SFG, în noiembrie 2017.

sursa: capital.ro

Adela SPĂTAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...