Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Dacă v-ați săturat de PSD, alternativa curată de stânga este PSDI

Publicat

în

PNL și USR/PLUS vor fuziona după alegeri, nu vă irosiți votul!

Dle. Comșa, am intrat în ultima săptămână de campanie, cu ce rămâne alegătorul român?

 Rămâne cu multă confuzie și o decizie de a vota care din păcate poate fi afectată de această confuzie. O să încerc să fiu cât se poate de obiectiv și să clarific această confuzie. În primul rând temele de campanie nu au nici o legatură cu europarlamentarele. Nu se vorbește de Brexit, nu se vorbește de problemele UE, nu se vorbește despre problemele cetățenilor români din Europa, totul pare o bătălie internă surdă. În al doilea rând mesajul „JOS PSD!” este dublat de absurditatea „SUS USR/PLUS!” sau „SUS PNL!”. Vă aduc aminte că înainte de PSD am avut o guvernare dezastruoasă, anti-românească, a domnului Cioloș. Iar înainte de Cioloș și de PSD am avut o guvernare PNL/PDL, girată de Basescu, ani și ani la rând! Ce schimbare propun oamenii aceștia? Jos PSD ca să ne întoarcem la răul dinainte?

Elit - Gustul Desăvârșit

Dar schimbarea este normală…

Sigur, din acest motiv PSDI – Partidul Social Democrat Independent – un partid de stânga cu rădăcini interbelice propune o schimbare radicală la nivelul prezenței României în Europa, pentru că despre acest lucru este vorba în europarlamentare. Avem 43 de tineri pe o listă curată și echilibrată, tineri patrioți, europeni, ambițioși, competenți, care pot reprezenta această țară cu brio în Parlamentul European. Dacă vreți să schimbați vechiul cu noul, PSDI este cel mai nou partid din România – existăm de două luni. Dacă sunteți votanți de stânga, preocupați de valorile social-democrate, dar sunteți dezamăgiți de Dragnea și derapajele PSD, atunci PSDI este alternativa viabilă de stânga, preocupată de oameni, de echitate socială, de mediu și dezvoltare durabilă.

Și dacă ești de dreapta?  Votezi tot PSDI?

 Dacă ești de dreapta nu prea ai ce să votezi în aceste alegeri. PNL are o listă inundată de pedeliști, care vin tot de pe stânga și se refugiază sub acest brand istoric. Iar bizareria asta de USR-PLUS este construită pe acțiuni și principii care oscilează de la nazism la marxism într-un mod atât de nonșalant încât ai putea crede că au inventat o nouă doctrină. Sunt foarte dezamăgit să vad cât de multă superficialitate este în spațiul public românesc, cât de ușor pot fi manipulați oameni de la care ai putea avea pretenții. Asaltul și influența „serviciilor” pe aceste doua structuri politice este capital, astfel încât, partidul care va rezulta dupa fuzionarea lor ar putea lejer să se numească „Servicii Politice Integrate”.

După care fuziune?

A PNL-ului cu Alianța 2020. Care se va întâmpla în curând, în funcție de cum se așează apele după aceste alegeri, sau cele prezidențiale. Lucrurile sunt foarte avansate, spre exemplu în București, deja candidații la alegerile locale din 2020 își fac calculele cum să lovească unii în alții pentru a câștiga competiția internă din viitoarea structură. În momentul de față, în fiecare sector din București Alianța 2020 este peste PNL cu aproape 10 procente! Candidații liberali pentru primăriile de sector sunt disperați de această „bulă USR/PLUS” și nu știu cum să o spargă. Estimarea mea este că PNL va termina aceste alegeri pe locul al treilea. După care vor începe negocierile pe județe și se va face încă o fuziune pe modelul PNL-PDL. În Alba, pentru că Hava este băiat gospodar și și-a aranjat temeinic „murăturile” din celelalte partide pentru o iarnă grea, probabil că tot el va controla jocul în fuziunea iminentă. Vă mărturisesc că nu am găsit încă omul potrivit pentru a fi președintele filialei PSDI, pentru că tot spectrul politic este contaminat. Și, așa cum am promis în conferința de presă de dinainte de Paști, vreau ca alegerea mea să fie cea mai bună posibil.

Și cum ar arăta acest „om potrivit” pentru PSDI?

Am doi oameni la care mă gândesc, m-am și întâlnit deja cu ei, în principiu trebuie să fie independenți de Hava, să aibă o profesie sau un business care să nu îi facă dependenți sau santajabili și trebuie să aibă curajul să spună – după 30 de ani (incredibil, au trecut 30 de ani!!) gata cu pedelismul ăsta rânced din județ! Viitorul președinte PSDI va trebui să fie muncitor, să ia sat cu sat întreg județul, să recruteze tot ce are Alba mai bun și să facă filiale încet și temeinic, fără grabă. O să îl ajut cu toată energia mea, sper că o voi face din poziția de europarlamentar.

Care estimați că sunt șansele dumneavoastră de a ajunge în Parlamentul European? Pe cine vă bazați în județul Alba?

Cred că sunt mai mari decât ale lui Rareș Bogdan să fie votat în Ocna Mureș. Lăsând gluma la o parte, o să vă răspund mai întâi la a doua întrebare – mă bazez pe toți oamenii care mă cunosc în întreg județul, mă bazez pe prietenii copilăriei mele din Crăciunel și Blaj, pe cei cu care am crescut și am făcut școala împreună în Alba Iulia, pe votanții mei din Aiud-Ocna Mureș, pe oamenii din Apuseni care nu mai vor să audă de Dârzu sau de Olar, pe prietenii și apropiații mei din Sebeș, Cugir și Zlatna, pe o nouă generație de oameni interesați de politică, oameni care pot distinge între nou și expirat! După calculele mele, dacă voi lua 15.000 de voturi în județul Alba, voi ajunge europarlamentar.

Vă reamintesc că la nivel național PSDI are nevoie de 5% din voturi. La o prezență la vot de 6 milioane de oameni înseamnă ca avem nevoie de 300.000 de voturi. Este perfect fezabil. Iar dacă ar fi sa ma raportez la dimensiunea partidelor, faptul ca eu sunt pe locul întâi într-un partid nou – PSDI –  îmi dă șanse la fel de mari ca cele ale lui Victor Negrescu care e pe locul 9 la PSD sau ale lui Dan Motreanu, care este locul 7 la PNL. Ultimul cuvânt rămâne albaiulienilor și oamenilor din întreg județul, ei vor ști cel mai bine cine merită și cine nu merită să le fie vocea lor la Bruxelles și Strasbourg.

Vreți oameni de nota 10? Ne găsiți la poziția a zecea în buletinul de vot! (G.B.P)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputat de Alba, Radu Tuhuț: „PSD a luat măsuri concrete pentru sprijinirea românilor cu venituri mici, dar și pentru sporirea investițiilor din fonduri europene!”

Publicat

în

Comunicat de presă| Deputat de Alba, Radu Tuhuț: „PSD a luat măsuri concrete pentru sprijinirea românilor cu venituri mici, dar și pentru sporirea investițiilor din fonduri europene!”

Coaliția de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice în valoare de 1,1 miliarde euro. Acestea reprezintă un sprijin real pentru România, pentru românii care au datorii sau venituri mai mici. Măsurile vor fi aplicate de la data de 1 iulie 2022.

Acestea vizează:
1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.
B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.
C. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.
D. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al Programului Național de Redresare și Reziliență. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Pentru PSD, este esențial ca în această perioadă să ajute cât mai mulți români cu venituri reduse, persoane vulnerabile, familii tinere și pensionari. La fel de importantă e dezvoltarea comunităților locale cu ajutorul programelor de finanțare europeană!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,
Deputat PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Dragoș Crișan Consilier local USR – Aiud: Spitalul Municipal Aiud penalizat cu 856.055 lei pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale

Publicat

în

Comunicat de presă| Dragoș Crișan Consilier local USR – Aiud: Spitalul Municipal Aiud penalizat cu 856.055 lei pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale

Spitalului Municipal Aiud i s-a aplicat o corecție financiară foarte mare, în valoare de 856.055, lei de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Direcția Generală Programe Europene Infrastructură Mare, pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale.

„Consider că pierderea acestei sume mari de bani prin nerespectarea legii și prin incompetență, reprezintă un lucru extrem de grav pentru orașul nostru. Corecția financiară a fost efectuată prin două rapoarte de neconformitate emise de instituția de stat, care inițial nu ne-a fost prezentată în ședință, ci doar ulterior după ce am solicitat, în mod expres, acest lucru.

Cel mai grav aspect este că gaura de 856.055 lei a fost astupată prin reducerea cheltuielilor spitalului pentru materiale sanitare, medicamente, hrană pentru oameni, încălzire, iluminat și forță motrică, alte bunuri și servicii, materiale și prestări servicii cu caracter funcțional.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe scurt, incompetența este suportată de către cetățeni și nu de cei vinovați. În urma acestei corecții financiare, cetățenii bolnavi vor beneficia de materiale sanitare mai puține, de medicamente mai puține și în general de servicii mai proaste și nu din cauza personalului medical ci din cauza incompetenței și/ sau părtinirii unora aflați „la butoane”.
În data de 19 mai 2022 am fost chemați în ședința de Consiliu Local, pentru a aproba rectificarea bugetului Spitalului Municipal Aiud, în urma acestei corecții financiare, în valoare de 856.055 lei. Potrivit Procesului verbal nr. 14110/17.05.2022, suma de 856.055 lei care nu va mai fi finanțată din fonduri europene a determinat o reducere a sumelor destinate funcționării optime a Spitalului astfel:

1. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 385.000 lei, pentru materiale și prestări servicii cu caracter funcțional;
2. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 170.000 lei, pentru alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare;
3. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 55.220 lei, pentru încălzit, iluminat și forță motrică;
4. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 80 lei, pentru hrană pentru oameni;
5. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 21.880 lei, pentru medicamente;
6. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 223.960 lei, pentru materiale sanitare;

Iată un pasaj extras din Raportul prin care i s-a aplicat corecția financiară Spitalului Municipal:

”Nici anunțul de participare/concesionare/invitația la procedura concurențială publicat/publicată nici documentația de atribuire sau răspunsurile autorității/entității contractante la solicitările de clarificări ale operatorilor economici nu descriu suficient de detaliat criteriile de atribuire împreună cu factorii de evaluare și ponderile acestora având astfel un efect de limitare nejustificată a concurenței (ca de exemplu, absența detaliilor suficiente ar fi putut avea un efect de descurajare a potențialilor ofertanți)”

În opinia acestei autorități a statului, Spitalul Municipal Aiud a descurajat concurența pentru a nu se depune mai multe oferte în procedura de licitație a materialelor medicale. Culmea-culmilor este că se discută tocmai despre achiziția acelor materiale medicale despre care aproximativ acum un an, colega mea, doamna consilier Nistea, afirma că sunt supraevaluate cu prețuri astronomice.

În loc să fie profund preocupate de acest subiect și de stabilirea vinovaților și de recuperarea sumelor, atât doamna primar cât și doamna viceprimar au afirmat că aceste corecții sunt obișnuite. M-au facut curios, sincer să fiu, cu aceste afirmații.

Consider că autoritățile competente trebuie să facă lumină în acest caz, chiar dacă consilierii PNL-UDMR au votat rectificarea bugetului spitalului și ”acoperirea găurii”. Consider că orașul nostru a fost prejudiciat direct sau indirect cu această sumă iar vinovații trebuie să plătească și nu cetățenii.

Supărată de intervențiile mele în legătură cu spitalul și cu operatorul de salubritate, doamna primar a afirmat în ședință faptul că eu am ajuns la apogeul incompetenței.

Consider că nu privește unde trebuie atunci când se referă la incompetență. Oare dânsa consideră competenți pe cei care prejudiciază acest oraș?

O să revin cu detalii și despre acest subiect cât și despre situația operatorului de salubritate dezbătută în CL.

Dragoș Crișan, Consilier local USR – Aiud


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat

Senatul a adoptat ieri o nouă lege care vine în sprijinul administrațiilor locale, permițându-le să preia terenuri și clădiri din patrimoniul regiilor de stat și al societăților comerciale cu capital majoritar sau integral de stat, care nu mai sunt utilizate de către acestea pentru realizarea obiectului lor de activitate.

Sunt numeroase cazuri de acest gen în țară, inclusiv în județul Alba, în care blocuri, stadioane, hale sau terenuri sunt lăsate în paragină de ani de zile, insalubre și degradate, dar nu pot fi reabilitate și utilizate din cauză că societățile comerciale nu mai au nevoie de ele și nici nu au resurse să investească în ele, iar administrațiile locale, deși ar avea nevoie de ele, nu le pot prelua din cauza birocrației și a cadrului legal incomplet și alambicat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Plecând de la aceste necesități ale administrațiilor locale, dar și ale regiilor de stat și ale societăților comerciale cu capital majoritar sau integral de stat, am inițiat acest proiect de lege, tocmai pentru a ajuta comunitățile locale să preia obiectivele în cauză, la valoarea lor de inventar actualizată. Plătind această valoare de inventar actualizată se rezolvă și problema contabilicească a transferului acestor bunuri, care a constituit, până acum, principalul obstacol în calea realizării acestor transferuri. Soluția este una echitabilă și favorabilă pentru ambele părți, deoarece societățile scapă de niște active care le generează doar pierderi, iar administrațiile locale pot transforma aceste imobile în obiective folositoare pentru comunitate, mai ales că acum au numeroase oportunități de accesare a fondurilor europene și pot realiza proiecte importante de regenerare a acestor obiective și de repunere a lor în circuitul comunitar. Astfel, transferând de la stat la stat aceste obiective le putem transforma din ruine abandonate în obiective de interes pentru comunitate, folositoare cetățenilor.

Le mulțumesc pe această cale colegilor de la Ministerul Finanțelor și colegilor mei senatori din Comisia de Administrație Publică și din Comisia Juridică, cu care am dezbătut ieri îndelung acest proiect de lege și i-am adus amendamente importante, care au permis adoptarea sa de către plen și realizarea unei legi utile și deplin operabile.

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare