Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Dacă v-ați săturat de PSD, alternativa curată de stânga este PSDI

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PNL și USR/PLUS vor fuziona după alegeri, nu vă irosiți votul!

Dle. Comșa, am intrat în ultima săptămână de campanie, cu ce rămâne alegătorul român?

 Rămâne cu multă confuzie și o decizie de a vota care din păcate poate fi afectată de această confuzie. O să încerc să fiu cât se poate de obiectiv și să clarific această confuzie. În primul rând temele de campanie nu au nici o legatură cu europarlamentarele. Nu se vorbește de Brexit, nu se vorbește de problemele UE, nu se vorbește despre problemele cetățenilor români din Europa, totul pare o bătălie internă surdă. În al doilea rând mesajul „JOS PSD!” este dublat de absurditatea „SUS USR/PLUS!” sau „SUS PNL!”. Vă aduc aminte că înainte de PSD am avut o guvernare dezastruoasă, anti-românească, a domnului Cioloș. Iar înainte de Cioloș și de PSD am avut o guvernare PNL/PDL, girată de Basescu, ani și ani la rând! Ce schimbare propun oamenii aceștia? Jos PSD ca să ne întoarcem la răul dinainte?

Dar schimbarea este normală…

Sigur, din acest motiv PSDI – Partidul Social Democrat Independent – un partid de stânga cu rădăcini interbelice propune o schimbare radicală la nivelul prezenței României în Europa, pentru că despre acest lucru este vorba în europarlamentare. Avem 43 de tineri pe o listă curată și echilibrată, tineri patrioți, europeni, ambițioși, competenți, care pot reprezenta această țară cu brio în Parlamentul European. Dacă vreți să schimbați vechiul cu noul, PSDI este cel mai nou partid din România – existăm de două luni. Dacă sunteți votanți de stânga, preocupați de valorile social-democrate, dar sunteți dezamăgiți de Dragnea și derapajele PSD, atunci PSDI este alternativa viabilă de stânga, preocupată de oameni, de echitate socială, de mediu și dezvoltare durabilă.

Și dacă ești de dreapta?  Votezi tot PSDI?

 Dacă ești de dreapta nu prea ai ce să votezi în aceste alegeri. PNL are o listă inundată de pedeliști, care vin tot de pe stânga și se refugiază sub acest brand istoric. Iar bizareria asta de USR-PLUS este construită pe acțiuni și principii care oscilează de la nazism la marxism într-un mod atât de nonșalant încât ai putea crede că au inventat o nouă doctrină. Sunt foarte dezamăgit să vad cât de multă superficialitate este în spațiul public românesc, cât de ușor pot fi manipulați oameni de la care ai putea avea pretenții. Asaltul și influența „serviciilor” pe aceste doua structuri politice este capital, astfel încât, partidul care va rezulta dupa fuzionarea lor ar putea lejer să se numească „Servicii Politice Integrate”.

După care fuziune?

A PNL-ului cu Alianța 2020. Care se va întâmpla în curând, în funcție de cum se așează apele după aceste alegeri, sau cele prezidențiale. Lucrurile sunt foarte avansate, spre exemplu în București, deja candidații la alegerile locale din 2020 își fac calculele cum să lovească unii în alții pentru a câștiga competiția internă din viitoarea structură. În momentul de față, în fiecare sector din București Alianța 2020 este peste PNL cu aproape 10 procente! Candidații liberali pentru primăriile de sector sunt disperați de această „bulă USR/PLUS” și nu știu cum să o spargă. Estimarea mea este că PNL va termina aceste alegeri pe locul al treilea. După care vor începe negocierile pe județe și se va face încă o fuziune pe modelul PNL-PDL. În Alba, pentru că Hava este băiat gospodar și și-a aranjat temeinic „murăturile” din celelalte partide pentru o iarnă grea, probabil că tot el va controla jocul în fuziunea iminentă. Vă mărturisesc că nu am găsit încă omul potrivit pentru a fi președintele filialei PSDI, pentru că tot spectrul politic este contaminat. Și, așa cum am promis în conferința de presă de dinainte de Paști, vreau ca alegerea mea să fie cea mai bună posibil.

Și cum ar arăta acest „om potrivit” pentru PSDI?

Am doi oameni la care mă gândesc, m-am și întâlnit deja cu ei, în principiu trebuie să fie independenți de Hava, să aibă o profesie sau un business care să nu îi facă dependenți sau santajabili și trebuie să aibă curajul să spună – după 30 de ani (incredibil, au trecut 30 de ani!!) gata cu pedelismul ăsta rânced din județ! Viitorul președinte PSDI va trebui să fie muncitor, să ia sat cu sat întreg județul, să recruteze tot ce are Alba mai bun și să facă filiale încet și temeinic, fără grabă. O să îl ajut cu toată energia mea, sper că o voi face din poziția de europarlamentar.

Care estimați că sunt șansele dumneavoastră de a ajunge în Parlamentul European? Pe cine vă bazați în județul Alba?

Cred că sunt mai mari decât ale lui Rareș Bogdan să fie votat în Ocna Mureș. Lăsând gluma la o parte, o să vă răspund mai întâi la a doua întrebare – mă bazez pe toți oamenii care mă cunosc în întreg județul, mă bazez pe prietenii copilăriei mele din Crăciunel și Blaj, pe cei cu care am crescut și am făcut școala împreună în Alba Iulia, pe votanții mei din Aiud-Ocna Mureș, pe oamenii din Apuseni care nu mai vor să audă de Dârzu sau de Olar, pe prietenii și apropiații mei din Sebeș, Cugir și Zlatna, pe o nouă generație de oameni interesați de politică, oameni care pot distinge între nou și expirat! După calculele mele, dacă voi lua 15.000 de voturi în județul Alba, voi ajunge europarlamentar.

Vă reamintesc că la nivel național PSDI are nevoie de 5% din voturi. La o prezență la vot de 6 milioane de oameni înseamnă ca avem nevoie de 300.000 de voturi. Este perfect fezabil. Iar dacă ar fi sa ma raportez la dimensiunea partidelor, faptul ca eu sunt pe locul întâi într-un partid nou – PSDI –  îmi dă șanse la fel de mari ca cele ale lui Victor Negrescu care e pe locul 9 la PSD sau ale lui Dan Motreanu, care este locul 7 la PNL. Ultimul cuvânt rămâne albaiulienilor și oamenilor din întreg județul, ei vor ști cel mai bine cine merită și cine nu merită să le fie vocea lor la Bruxelles și Strasbourg.

Vreți oameni de nota 10? Ne găsiți la poziția a zecea în buletinul de vot! (G.B.P)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea