Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

(P) Comunicat de presă: Europarlamentarul care a dus Alba în Europa Victor Negrescu, omul potrivit la locul potrivit

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Județul Alba a fost la loc de cinste în Parlamentul European în mandatul fostului europarlamentar de Alba, Victor Negrescu. Europarlamentarul Anului încă din primul an de mandat, reprezentantul județului nostru a dus Alba în Europa prin implicare și patriotism. În perioada petrecută în Parlamentul European și-a asumat rolul de a fi un ambasador al județului nostru, vorbind în plenul legislativului european despre Alba, organizând conferințe dedicate județului sau convingând partenerii europeni să aloce mai multe fonduri europene României. A putut face toate aceste lucruri prin prisma expertizei sale în domeniul afacerilor europene, fiind cadru universitar și expert în politici europene.

Cel mai important eveniment al diasporei românești din Bruxelles dedicat județului Alba

În perioada 2014-2017, în care a fost membru al Parlamentului European, Victor Negrescu a susținut organizarea celui mai important eveniment al diasporei românești din capitala Europei. În prezența a mii de participanți, români și străini, județul Alba a fost la loc de cinste cu standuri specifice și artiști veniți din toate zonele județului. De la tulnicăresele din Munții Apuseni până la artiști de muzică pop, Alba a fost celebrată în mai multe rânduri la Bruxelles. Printre cei care au promovat artistic județul nostru avem solista Laura Orian, trupa Muzzle (Andra Jurju, Ioan Repede, Ioan Moldovan), dansatorii Camelia Mureșan și Rareș Oltean, meșterii populari și profesoarele Marinele Popa și Ileana Mahara, Școala de Gadiatori Ludus Apulensis (Ovidiu Măcinic, Ciprian Dobra, Ioan Oprea), artiștii plastici Leontin Tibacov și Elisabet Theiss, instrumentiștii Alexandru Borca și Dragoș Sima.

Promovarea patrimoniului cultural din Alba în Parlamentul European

Tot în Parlamentul European, europarlamentarul de Alba a fost inițiatorul mai multor conferințe dedicate județului nostru promovând patrimoniul cultural din Alba, dar și oferta turistică și economică a județului. Evenimentul dedicat Municipiului Alba Iulia a reunit sute de participanți și invitați de seamă din instituțiile europene. Un loc aparte a fost dedicat lansării la Bruxelles a reprezentanței Țării Moților pe lângă instituțiile europene în prezența mai multor aleși locali din Munții Apuseni. Structura susținută de diaspora românească din Bruxelles a permis unui număr important de invitați să viziteze instituțiile europene, informarea potențialilor beneficiari privind accesarea fondurilor europene dar și creșterea nivelului de cunoaștere a zonei de către decidenții europeni. Un demers important al europarlamentarului a fost să promoveze la Bruxelles un amendament prin care a convins Uniunea Europeană să dezvolte o strategie specifică pentru zonele montane și să aloce resurse financiare mai importante pentru dezvoltarea acestor zone. În consecință, în viitorul buget european, zonele montane vor beneficia de fonduri suplimentare inclusiv pentru fermierii din aceste zone.

Discurs despre Alba Iulia în plenul Parlamentului European

În mandatul europarlamentarului Victor Negrescu a fost pentru prima dată când Alba Iulia a fost menționată cu cinste în Parlamentul European. În discursurile sale din plenul legislativului european, reprezentantul județului Alba nu a ezitat să vorbească de județul nostru, de Munții Apuseni dar mai ales de Municipiul Alba Iulia. Discursul său de 1 decembrie dedicat României a stârnit aplauze din partea celorlalți europarlamentari, reamintind rolul jucat de Alba Iulia în reclădirea unității naționale dar și în făurirea parcursului european al României.

Comandat de PSD, executat de UNIREA PRES SRL, CMF: 41190008.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea