Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ovidiu Jidveian, artizanul afacerii Parc Residence vrea să scape de arestul preventiv. A contestat măsura la Înalta Curte de Casație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ovidiu Jidveian, artizanul afacerii Parc Residence vrea să scape de arestul preventiv. A contestat măsura la Înalta Curte de Casație

În data de 26 iunie, a fost înregistrată contestația lui Ovidiu Jidveian privind prelungirea arestului preventiv cu 30 de zile, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ovidiu Jidveian a fost arestat preventiv pe data de 30 mai.

Citește și: Ovidiu Jidveian, artizanul afacerii Parc Residence, încă 30 de zile de arest preventiv

„Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive formulate de către inculpatul J.O.V., ca fiind neîntemeiată. dispune prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpate, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înăelăciune în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave (46 acte materiale); delapidare în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave și 6 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, pe o durată de 30 de zile începând de la 30 iunie 2024 până la data de 29 iulie 2024.Cheltuielile de judecată rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, se precizează în minuta hotărârii judecătorilor.

Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în perioada 2019 – octombrie 2023, suspectul persoană fizică a promis spre vânzare un număr total de 263 spații locative sau comerciale, deşi Primăria Municipiului Alba lulia autorizase executarea unui proiect imobiliar conținând doar 41 de apartamente, cu spații comerciale şi de alimentație publică, care urmau a fi amplasate în două corpuri de clădire.

Astfel, s-a conturat suspiciunea că, prin inducerea în eroare a unui număr de 201 promitenți cumpărători, suspectul persoană fizică (în cele mai multe ocazii acționând în realizarea obiectului de activitate al dezvoltatorului imobiliar) a reuşit să determine persoanele vătămate să achite sumele totale de 31.486.821,24 lei şi 5.508.377,1 euro, aceasta fiind valoarea prejudiciului total estimat în dosarul penal.

Din raportul de constatare întocmit în cauză rezultă că, în perioada martie 2019-octombrie 2023, din conturile dezvoltatorului imobiliar au fost transferate, prin multiple operațiuni, suma totală de 36.272.353 lei şi 29.999,92 euro către conturile personale ale suspectului persoană fizică, transferurile fiind efectuate cu frecvență aproape zilnică sau săptămânală, la scurt timp după încasarea de către societate a prețurilor vizând spațiile łocative/comerciale promise celor 201 promitenți cumpărători.

Marea majoritate a acestor sume de bani au fost folosite de către suspectul persoană fizică în mod speculativ, pe platforme de tranzacționare specializate în instrumente financiare derivate, operate de brokeri cu sediile în Cipru şi Belize.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

SCANDAL într-un magazin alimentar din Alba Iulia: Un bărbat REȚINUT după ce a agresat un client și l-a rănit. Nu este la prima faptă de acest gen

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL într-un magazin alimentar din Alba Iulia: Un bărbat REȚINUT după ce a agresat un client și l-a rănit. Nu este la prima faptă de acest gen Un bărbat a fost reținut după ce a agresat și rănit un client într-un magazin alimentar din municipiul Alba Iulia.  Citește și: SCANDAL într-o familie din Teiuș: Un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea