Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ovidiu Jidveian, artizanul afacerii Parc Residence, încă 30 de zile de arest preventiv

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ovidiu Jidveian, artizanul afacerii Parc Residence, încă 30 de zile de arest preventiv

Avocatul Ovidiu Jidveian, artizanul afacerii imobiliare Parc Residence Alpha, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Cluj-Napoca a admis, marți, cererea procurorilor și a dispus prelungirea măsurii cu încă 30 de zile.

Instanța a respins cererea inculpatului privind eliberarea de după gratii.

„Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive formulate de către inculpatul J.O.V., ca fiind neîntemeiată. dispune prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpate, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înăelăciune în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave (46 acte materiale); delapidare în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave și 6 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, pe o durată de 30 de zile începând de la 30 iunie 2024 până la data de 29 iulie 2024.

Cheltuielile de judecată rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, se precizează în minuta hotărârii judecătorilor. Dacă va contesta decizia, competența de soluționare va fi Înalta Curte de Casație și Justiție

Citește și: Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia: Administratorul judiciar cere în instanță anularea antecontractului prin care Ovidiu Jidveian a scos din firmă 6 milioane de euro

Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în perioada 2019 – octombrie 2023, suspectul persoană fizică a promis spre vânzare un număr total de 263 spații locative sau comerciale, deşi Primăria Municipiului Alba lulia autorizase executarea unui proiect imobiliar conținând doar 41 de apartamente, cu spații comerciale şi de alimentație publică, care urmau a fi amplasate în două corpuri de clădire.

Astfel, s-a conturat suspiciunea că, prin inducerea în eroare a unui număr de 201 promitenți cumpărători, suspectul persoană fizică (în cele mai multe ocazii acționând în realizarea obiectului de activitate al dezvoltatorului imobiliar) a reuşit să determine persoanele vătămate să achite sumele totale de 31.486.821,24 lei şi 5.508.377,1 euro, aceasta fiind valoarea prejudiciului total estimat în dosarul penal.

Citește și: Afacerea condusă de Ovidiu Jidveian, Parc Residence Alpha – milioane de euro scoase din firmă și împrumuturi fără documente

Din raportul de constatare întocmit în cauză rezultă că, în perioada martie 2019-octombrie 2023, din conturile dezvoltatorului imobiliar au fost transferate, prin multiple operațiuni, suma totală de 36.272.353 lei şi 29.999,92 euro către conturile personale ale suspectului persoană fizică, transferurile fiind efectuate cu frecvență aproape zilnică sau săptămânală, la scurt timp după încasarea de către societate a prețurilor vizând spațiile łocative/comerciale promise celor 201 promitenți cumpărători.

Marea majoritate a acestor sume de bani au fost folosite de către suspectul persoană fizică în mod speculativ, pe platforme de tranzacționare specializate în instrumente financiare derivate, operate de brokeri cu sediile în Cipru şi Belize.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea