Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

OPINIE| Veniți de vă angajați la privat, voi ăștia nemultumiți de salariul din primării și consilii județene

FURDUI Alexandru

Publicat

în

OPINIE| Veniți de vă angajați la privat, voi ăștia nemultumiți de salariul din primării și consilii județene

Cu un aplomb ce denotă un dispreț total față de alegători, pe care-i cred proști făcuți grămadă, parlamentarii Coaliției de guvernare PNL- PSD – UDMR au votat majorarera salariilor președinților și vicepreședinților de consilii judeâene, a primarilor și viceărimarilor precum și a tuturor angajaților din primării și consilii județene. Asta după ce au facut un circ adevărat și s-au arătat foarte receptivi la criticile venite din partea opiniei publice și au renunțat, vai de mine, la majorarea propriilor salarii.

Concret s-a renunțat la majorarea salariilor deja foarte mari ale celor 465 de parlamentari dar nu s-a renunțat la majorarea salariilor deja foarte mari a mii și chiar zeci de mii de primari, viceprimari, președinți de consilii județene, vicepreședinți de consilii județene, angajați din primării și consilii județene. Se tot argumentează că salariile în unele comune sunt mici. Zău?

Ia veniți de vă angajați la privat, voi ăștia nemulțumiți de salariile din primării și consilii județene! Cât să încaseze un primar ca cel de la Ceru Băcăinți, de exemplu, care păstorește nici 300 de suflete? Să ia bani frumoși pentru că-i face CJ Alba drum și sărbătoare la Bulbuc? Astfel de situații, în care primăriile nu-și pot acoperi nici măcar cheltuielile de funcționare, sunt mai multe, inclusiv în județul Alba. Câți oameni poate un asemenea primar mobiliza la vot?

Am adus în discuție mobilizarea la vot pentru că acesta este interesul ataâ de disputatei majorări: primarii au amenințat că nu mai mobilizează oamenii în anul 2024 dacă nu primesc bani mai mulți. Ca să-i mulțumească, au pus în operă o scenetă de prostire a electoratului despre care știau sigur că vor fi nemulțumiți când vor afla de aceste măriri în condițiile în care pe mediul privat se pun doar taxe, taxe și iar taxe, iar salariații de aici nu visează măriri de salarii, ci păstrarea locului de muncă în condițiile economice actuale. Sceneta este așa: la Senat nu a fost nicio greșeală cu amendamentul depus de UDMR prin care erau introduși și parlamentarii și demnitarii în propunerea de majorare a salariilor.

A fost un amendament intenționat, asumat de UDMR, care are electoratul ei captiv, deci nici nu câștigă, nici nu pierde dacă se supără careva.

A început scandalul direcționat spre demnitari și parlamentari. Apoi a venit decizia „salvatoare” a Coaliției de a „corecta” amendamentul prin scoaterea de la majorarea salariilor a parlamentarilor și demnitarilor, dar păstrarea primarilor, președinților de consilii județene și a celor pendinte de ei, inclusiv consilierii locali și județeni a căror indemnizație se calculează în raport cu salariul primarului. Sunt și ăștia utili în campaniile electorale pentru a mâna cetățenii la vot, la un vot aproape diktat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza

Ioana Oprean

Publicat

în

Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea