Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

OPINIE| Veniți de vă angajați la privat, voi ăștia nemultumiți de salariul din primării și consilii județene

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

OPINIE| Veniți de vă angajați la privat, voi ăștia nemultumiți de salariul din primării și consilii județene

Cu un aplomb ce denotă un dispreț total față de alegători, pe care-i cred proști făcuți grămadă, parlamentarii Coaliției de guvernare PNL- PSD – UDMR au votat majorarera salariilor președinților și vicepreședinților de consilii judeâene, a primarilor și viceărimarilor precum și a tuturor angajaților din primării și consilii județene. Asta după ce au facut un circ adevărat și s-au arătat foarte receptivi la criticile venite din partea opiniei publice și au renunțat, vai de mine, la majorarea propriilor salarii.

Concret s-a renunțat la majorarea salariilor deja foarte mari ale celor 465 de parlamentari dar nu s-a renunțat la majorarea salariilor deja foarte mari a mii și chiar zeci de mii de primari, viceprimari, președinți de consilii județene, vicepreședinți de consilii județene, angajați din primării și consilii județene. Se tot argumentează că salariile în unele comune sunt mici. Zău?

Ia veniți de vă angajați la privat, voi ăștia nemulțumiți de salariile din primării și consilii județene! Cât să încaseze un primar ca cel de la Ceru Băcăinți, de exemplu, care păstorește nici 300 de suflete? Să ia bani frumoși pentru că-i face CJ Alba drum și sărbătoare la Bulbuc? Astfel de situații, în care primăriile nu-și pot acoperi nici măcar cheltuielile de funcționare, sunt mai multe, inclusiv în județul Alba. Câți oameni poate un asemenea primar mobiliza la vot?

Am adus în discuție mobilizarea la vot pentru că acesta este interesul ataâ de disputatei majorări: primarii au amenințat că nu mai mobilizează oamenii în anul 2024 dacă nu primesc bani mai mulți. Ca să-i mulțumească, au pus în operă o scenetă de prostire a electoratului despre care știau sigur că vor fi nemulțumiți când vor afla de aceste măriri în condițiile în care pe mediul privat se pun doar taxe, taxe și iar taxe, iar salariații de aici nu visează măriri de salarii, ci păstrarea locului de muncă în condițiile economice actuale. Sceneta este așa: la Senat nu a fost nicio greșeală cu amendamentul depus de UDMR prin care erau introduși și parlamentarii și demnitarii în propunerea de majorare a salariilor.

A fost un amendament intenționat, asumat de UDMR, care are electoratul ei captiv, deci nici nu câștigă, nici nu pierde dacă se supără careva.

A început scandalul direcționat spre demnitari și parlamentari. Apoi a venit decizia „salvatoare” a Coaliției de a „corecta” amendamentul prin scoaterea de la majorarea salariilor a parlamentarilor și demnitarilor, dar păstrarea primarilor, președinților de consilii județene și a celor pendinte de ei, inclusiv consilierii locali și județeni a căror indemnizație se calculează în raport cu salariul primarului. Sunt și ăștia utili în campaniile electorale pentru a mâna cetățenii la vot, la un vot aproape diktat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea