Olimpiada Gimnaziilor va avea loc în fiecare an școlar până în 2019: Întreceri la 10 sporturi diferite
Marți, la Casa Olimpică din București, a fost semnat protocolul Olimpiadei Gimnaziilor de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECȘ) și zece federații sportive naționale.
Olimpiada Gimnaziilor va avea loc în fiecare an școlar, în perioada 1 septembrie 2015 — 31 august 2019 (durata de valabilitate protocolului), iar sporturile la care urmează să se organizeze întreceri sunt atletismul, badmintonul, tenisul de masă, șahul, baschetul, voleiul, handbalul, fotbalul, rugby-ul și oina.
Președintele COSR, Alin Petrache, a arătat în cuvântul său: ”Trăim azi o zi importantă. Lansăm un proiect major, destinat unui drum lung, sper să fie benefic pentru sportul românesc. Școala din țara noastră și sportul din România eu nevoie de acest proiect. Se reușește astfel o lărgire a bazei de selecție. Competitorii vor deveni juniori mici, apoi campioni naționali la sporturile lor”.
În continuare, el a arătat: ”Vom semna astăzi un acord pentru educație și sănătate. Este vorba despre susținerea sportului de masă. Vă asigur că trăim o zi istorică”.
La rândul său, Mihai Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a spus: ”Olimpiada Gimnaziilor vine să înlocuiască Olimpiada naționala a sportului școlar. Ne bucurăm mult pentru această nouă competiție pentru că va crește numărul de copii implicați în sport, iar apoi se lărgește baza de selecție pentru viitorii performeri”.
În continuare, protocolul a fost semnat de Alin Petrache, președintele COSR, Mihai Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, Florin Florea, secretar general la FR de Atletism, Radu Ștefănescu, secretar general la FR de Badminton, Horia Păun, președintele FR de Baschet, Răzvan Burleanu, președintele FR de Fotbal, Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal, care a venit în cârje la solemnitate, Nicolae Dobre, președintele FR de Oină, Pompilie Borș, vicepreședintele FR de Rugby, Vladimir Danilov, secretar general la FR de Șah, Cristinel Romanescu, președintele FR de Tenis de Masă, Gheorghe Vișan, președintele FR de Volei.
În competiția multisport rezervată elevilor din clasele V-VIII, de la școli din întreaga țară, se vor putea înscrie atât sportivi legitimați, cât și nelegitimați, scopul acestor întreceri fiind atragerea tinerilor talentați către sport și lărgirea ariei de selecție pentru performanță.
Concursurile vor avea loc mai întâi la nivel local, în orașe și comune, iar câștigătorii vor promova în următoarele etape, la nivel județean și regional. În ultima fază, cea finală, se vor întâlni cei mai valoroși elevi de la fiecare sport.
Sursa Agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii