OFICIAL| Curtea Constituțională a decis: Florin Cîțu câștigă, dar moțiunea de cenzură va fi votată în Parlament
Curtea Constituțională a decis: Florin Cîțu câștigă, dar moțiunea de cenzură va fi votată în Parlament
Conflictul dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură a fost judecat de Curtea Constituțională a României (CCR), marți, la trei zile după Congresul PNL, în care a fost ales președinte premierul în funcție, Florin Cîțu.
Judecătorii CCR au decis că există conflict juridic între Guvern și Parlament, dar se solicită Parlamentului să deruleze procedura, iar moțiunea de cenzură să fie votată.
Conflictul juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, sesizat de Guvern privind modul în care Parlamentul a declanşat moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR împotriva Cabinetului Florin Cîțu este judecat, marți, de CCR.
Guvernul a acuzat că nu au fost respectate procedurile în privinţa semnăturilor şi a înştiinţării Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.
Guvernul a cerut CCR să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului.
Executivul a cerut CCR să constate că, atât sub aspectul condiţiilor de validitate pentru iniţierea moţiunii de cenzură, cât şi sub cel al obligaţiei comunicării acesteia către Guvern la data depunerii împiedică continuarea derulării procedurii parlamentare prin trecerea la etapele prezentării şi dezbaterii moţiunii de cenzură.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF plătește „turnatori” voluntari pentru a „pârî” românii datori la stat
Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF plătește „turnatori” voluntari pentru a „pârî” românii datori la stat Statul pregătește o măsură inedită de colectare a datoriilor de la cetățeni. Oricine cunoaște persoane rău platnice, poate „pârî” la ANAF în schimbul unei recompense financiare. Planul de guvernare are trei direcții esențiale Potrivit economistului Iancu Guda, planul de guvernare […]
Bogdan Glăvan: În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști
Bogdan Glăvan: În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști „În principalele funcții de decizie din guvern se află persoane care nu stăpânesc economia. Reformele fiscale și economice sunt realizate de non-economiști”, atrage atenția profesorul de economie Bogdan Glăvan. Citește și: […]
Cristian Popescu Piedone nu mai este șef al ANPC: Bolojan a semnat decizia de eliberare din funcție
Cristian Popescu Piedone nu mai este șef al ANPC: Bolojan a semnat decizia de eliberare din funcție Premierul Ilie Bolojan a semnat miercuri, 23 iulie 2025, decizia de eliberare din funcția de președinte al ANPC a lui Cristian Popescu Piedone, în urma analizei documentelor primite de la ANPC și DNA, din care reiese că acesta […]